Käsintehty ruoka -kilpailu 2017 avattu – osallistu!

Käsintehty ruoka -kilpailu 2017 avattu – osallistu!

Toista kertaa järjestettävä Käsintehty ruoka -kilpailu julistetaan avatuksi tänään 28.6.2017.

Kilpailu käydään suomalaisista raaka-aineista (pääosin, ei koske esim. mausteita) valmistettujen elintarvikkeiden kesken ja se on avoin kaikille suomalaisille toimijoille. Edellytyksenä kilpailuun osallistumiselle on tuotannon käsityömäisyys ja pienimuotoisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteita, joita valmistavat mikro- ja pk-elintarvikeyritykset ja joiden raaka-aineiden alkuperä on tunnistettavissa.

Kilpailuun ilmoitetut tuotteet arvioidaan ja tulokset julkistetaan Wemmi – Ween maan wiljaa -tapahtumassa Jyväskylässä 16.9.2017.

Kilpailussa valitaan kolme parasta käsintehtyä elintarviketta. Raadilla on myös mahdollisuus nimetä kunniamaininnan saaja jostakin erityisestä ansiosta tuotekehityksessä, innovatiivisuudessa tai pakkauksessa.

Voittajan ja kaksi muuta palkittavaa tuotetta valitsee kuusihenkinen raati, jonka kokoonpano julkistetaan syyskuun alussa.

Palkittavien tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen laatuominaisuuksiin, kuten makuun, ulkonäköön, tuoksuun, väriin, rakenteeseen ja koostumukseen. Tärkeimpänä näistä painotetaan makua. Lisäksi arvioidaan myyntipakkausta, tuotteen tarinaa, mahdollista tuotteeseen liitettyä reseptiikkaa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Myös tuotteen mahdollinen käytettävyys ammattikeittiöissä voi soveltuvin osin tuoda lisäpisteitä.

Yrittäjä, hyödynnä tämä loistava tilaisuus sparraukseen ja palautteeseen elintarvikkeestasi/tuotteestasi. Muistathan myös Artesaaniruuan SM-kilpailut Raaseporissa lokakuussa, jonne myös Käsintehty ruoka -kilpailu osaltaan lisää eväitä.

Käsintehty ruoka -kilpailun 2017 materiaalit

Käsintehty ruoka -kilpailun juliste
Käsintehty ruoka -kilpailukutsu
Käsintehty ruoka -kilpailun säännöt
Käsintehty ruoka -kilpailuun ilmoittautuminen

Lisätietoja (ja ilmoittautumiset)

Leena Pölkki, leena.polkki@jamk.fi , p. 050 4011 894
Toni Laajalahti, toni.laajalahti@jamk.fi, p. 040 5514 503

Logot ELY-keskus, Keski-Suomen Keittiömestarit, JAMK, ProAgria Keski-Suomi, Wemmi ja EU

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös