Keskisuomalainen ruokakulttuuri on monimuotoista ja elävää. Sitä leimaa vahva seutukunnallisuus, jossa näkyvät eri puolelta Suomea tulleet vaikutteet. Maakuntamme eri osat poikkeavat perinteiltään huomattavastikin ja rikastuttavat alueen ruokakulttuuria.
Keski-Suomen vahvuuksia ovat monipuoliset, puhtaat ja aromikkaat raaka-aineet pelloilta, metsistä ja järvistä. Erityisesti leipä ja viljatuotteet, marjat, hunaja ja kala ovat merkittävässä roolissa. Alueen maito- ja lihatilat tuottavat huippulaatuista raaka-ainetta keittiöiden ja jatkojalostuksen käyttöön. Keski-Suomen käytetyimmät kalat ovat muikku, ahven ja kuha. Perinneruoista tunnetuimpia lienevät varpupaisti ja muikkutirri.
Maakuntamme keittiöissä eletään vuoden kierron mukaan – kevään korvasienikeitto, keskikesän uudet perunat kylmäsavuhauen kera, syksyn riistapadat ja muikun mäti riihiruisleivän kera eivät jätä ketään kylmäksi. Upean makuiset marjat, hunajat ja viljatuotteet taipuvat aamupalasta gourmet-illallisten raaka-aineiksi.
Paikalliset, laadukkaat raaka-aineet ja puhtaat maut ovat arvoja, joihin maakuntamme huippukokit, niin ammatti- kuin kotikeittiöissäkin, nojaavat. Ruoassa tärkeintä on maku! Yhdessä syöminen tekee siitä suuren ilon! Tervetuloa herkuttelemaan kanssamme!