PEKKA KETTUSEN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 1 iso kuha suomustettuna ja perattuna (noin 1kg)
- Ripaus maldon-merisuolaa ja rouhittua mustapippuria
- 250 g perunaa ohueksi suikaloituna
- 150 g porkkanaa ohueksi suikaloituna
- 150 g fenkolia ohueksi suikaloituna
- 100 g purjoa ohueksi suikaloituna
- Provecale-yrttimaustetta
- 2 dl kalalientä
- 2 dl valkoviiniä
- 2 dl kuohukermaa
Ohje:
1. Mausta kuha suolalla ja rouhitulla mustapippurilla sekä kasvikset yrttimausteella.
2. Mittaa kalaliemi ja valkoviini kalakattilaan. Laita kuha kattilan ritiläpohjalle ja kasvikset kalan viereen.
3. Hauduta kala sekä kasvikset kypsäksi kalakattilassa. Kilon painoinen kuha kypsyy noin puolessa tunnissa.
4. Siivilöi kypsentämisen jälkeen haudutusliemi toiseen kattilaan ja lisää sen sekaan kuohukerma. Aloita keittämään nestettä kasaan kunnes se sakenee kastikemaiseksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita.
5. Asettele kasvissuikaleet tarjoiluvadille ja haudutettu kuha kasvispedin päälle. Tarjoa valkoviinikastike erikseen aterian yhteydessä.