Sitruunakalaa sipulipedillä

HANKEKOORDINAATTORI EEVA HAPPOSEN RUOKAOHJE

4 hengelle

Ainekset:

  • n. 800 g kalafileitä
  • (siikaa, kuhaa, haukea tai kirjolohta)
  • 3 kookasta sipulia
  • (1-2 valkosipulinkynttä)
  • 2-3 rkl ruokaöljyä
  • 1 ½ dl vettä tai
  • 1 dl vettä + 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1-2 sitruunan mehu
  • sitruuna tai mustapippuria
  • tuoretta tilliä

Ohje:

1. Hienonna sipulit karkeaksi silpuksi.
2. Kuullota silppu isolla paistinpannulla öljyssä. Purista sekaan valkosipulit, jos niitä käytät.
3. Pippuroi kevyesti kalafileitten lihapuoli ja pane ne pannulle kuullotetun sipulin päälle nahkapuoli ylöspäin.
4. Sekoita soijakastike ja vesi ja kaada kalojen päälle. hauduta hiljaisella lämmöllä 25-30 minuuttia kannen alla.
5. Poista kalafileistä nahka. kaada sitruunamehu fileitten päälle, lisää pippuri ja peitä silputulla tillillä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös