MAAKUNTAJOHTAJA ANITA MIKKOSEN RUOKAOHJE
Ainekset – munamassa:
- 40 g voita
- 1 dl vehnäjauhoja
- 3 dl maitoa
- 3 munaa
- ½ tl suolaa
- ripaus jauhettua valkopippuria
Ainekset – täyte:
- 100 g pakastepinaattia
- 1 pieni sipuli
- 1 rkl voita
- 1 dl maitoa
- ½ tl suolaa
- ripaus muskottipähkinää sekä rouhittua mustapippuria
- 100 g juustoraastetta
Ohje:
1. Kiehauta jauhot 40 grammassa voita.
2. Lisää maito sekoittaen jauho-voiseokseen.
3. Vatkaa munat, suola ja valkopippuri jäähtyneeseen seokseen.
4. Kaada seos leivinpaperin päälle uunipellille ja paista sitä uunissa 225ºC lämmössä noin 15 minuuttia. Kumoa paistettu munakas leivinpaperille.
5. Hauduta pinaatti ja hienonnettu sipuli voissa ja lisää jauhot, maito sekä mausteet.
6. Kuumenna sekoittaen kunnes seos sakenee.
7. Levitä seos ja osa juustoraasteesta munakkaan päälle jonka jälkeen kääri munakas rullalle. Ripottele loput juustoraasteesta rullan pinnalle.
8. Kuumenna ennen tarjoilua 200 °C lämmössä 10 minuuttia.