KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ PEKKA HILLUN RUOKAOHJE
Vasikan munuaiset:
- 500 g nuoren naudan munuaisia
- Ripaus valkopippuria ja suolaa
- Voita ja öljyä paistamiseen
Jaloviinakastike:
- 1 rkl voita
- 2 rkl hienonnettua sipulia
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 dl demi-glace -kastikepohjaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 rkl voimakkaan makuista sinappia
- 2 rkl hunajaa
- 4 cl jaloviinaa
Ohje:
1. Esikäsittele munuaiset. Huuhdo ne hyvin ja leikkaa noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
2. Valmista sitten kastike. Kuullota sipuli sekä valkosipuli nopeasti voissa ja lisää niiden joukkoon kastikepohja. Anna kiehahtaa jonka jälkeen lisää kastikkeeseen ranskankerma. Jatka keittämistä kunnes kastike on riittävän sakeaa. Mausta kastike lopuksi sinapilla, hunajalla ja jaloviinalla.
3. Paista munuaiset juuri ennen tarjoilua. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja paista munuaisviipaleet voi-öljyseoksessa nopeasti kummaltakin puolelta.
4. Asettele munuaisviipaleet lämpimille lautasille ja lisää jaloviinakastiketta niiden päälle.