Muhennetut perunat

JYVÄSKYLÄN AMMATTIKORKEAKOULU, MATKAILU-, RAVITSEMIS- JA TALOUSALA, KOULUTUSALAJOHTAJA ANNIKKI MIKKOSEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1 kg perunoita
  • 1 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 dl maitoa
  • 1 tl suolaa
  • Ripaus jauhettua mustapippuria
  • Ripaus muskottipähkinää

Ohje:

1. Kuutio kuorittuna keitetyt ja jäähdytetyt perunat noin sokeripalan kokoisiksi kuutioiksi.
2. Kiehauta jauhot sulatetussa voissa. Älä ruskista.
3. Lisää maito pienissä erissä sekoittaen rasva-jauhoseokseen.
4. Keitä hiljalleen 5 minuuttia.
5. Lisää perunakuutiot ja mausteet varovasti kastikkeeseen. Anna perunakuutioiden lämmetä.
Tarjoile nokkosletut muhennettujen perunoiden ja punaherukkahillon kera.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös