Marinoidut perunat

ANTTILAN TILAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • ½ l kypsiä peruna viipaleita
  • 1 sipuli varsineen
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 6 rkl kotimaista rypsiöljyä
  • 2 rkl viinietikkaa tai balsamico-etikkaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl suolaa

Ohje:

1. Edellisenä päivänä keitetyt uudet perunat pidetään yön yli viileässä ja leikataan aamulla viipaleiksi.
2. Yhdistä perunoiden sekaan viipaloidut valkosipulin kynnet sekä sipuli.
3. Lisää kasvisten sekaan rypsiöljyä sekä viini- tai balsamico-etikkaa ja mausta perunat mustapippurilla sekä suolalla. Kääntele seosta hyvin ja anna levätä kylmässä ennen tarjoilua että maut syvenevät.

Perunasalaatin voi valmistaa jo edellisenä päivänä. Samalla tavalla voit marinoida myös pelkkää valkosipulia lintteinä tai tuoreita herkkusieniä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös