Mustaherukkakakku

RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE

Pohja:

  • 200 g kaurakeksejä
  • 50 g voita

Täyte:

  • 8 liivatelehteä
  • 3 rkl sitruunan mehua
  • ½ l putsattuja mustaherukoita
  • 250 g maitorahkaa
  • 1½ dl sokeria
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Pinnalle:

  • 2 liivatelehteä
  • 1¼ dl mustaherukkamehua

Ohje:

1. Pohjusta leivinpaperilla halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoka.
2. Hienonna keksit ja sekoita murujen joukkoon sulatettu voi. Levitä seos vuoan pohjalle.
3. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
4. Soseuta mustaherukat ja vaahdota kerma.
5. Kuumenna sitruunamehu ja liuota siihen puristetut liivatelehdet.
6. Yhdistä kaikki täytteen ainekset ja levitä keksipohjan päälle. Peitä vuoka ja hyydytä kylmässä pari tuntia.
7. Kuumenna pari ruokalusikallista mustaherukkamehua ja liuota sen joukkoon liotetut liivatelehdet.
8. Lisää liivateseos lopun mehun sekaan ja kaada seos hyytyneen kakun päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä peitettynä seuraavaan päivään.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös