ANTTILAN TILAN RUOKAOHJE
Ainekset:
- ½ l vettä tai maitoa
- 50 g hiivaa
- 2 tl suolaa
- 1 rkl sokeria
- Kuivattua persiljaa
- 4 dl porkkanaraastetta
- 6 dl grahamjauhoja
- n. 5 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja
- 50 g voita
Ohje:
1. Lisää kädenlämpöiseen nesteeseen hiiva, suola, sokeri, persilja sekä porkkanaraaste.
2. Aloita lisäämään taikina pohjaan jauhoja joko käsin tai koneella alustaen. Lisää pehmeä rasva alustamisen loppuvaiheessa.
3. Peitä taikina liinalla ja kohota se kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa.
4. Leivo taikina sämpylöiksi (noin 20 kpl.) ja paista ne kypsiksi uunissa 225 °C lämmössä noin 10–15 minuuttia.