TAIPALEEN TILAN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 6 perunaa
- 6 porkkanaa
- 2 munaa
- 2 dl maitoa
- 2 dl juuresten keitinlientä
- 50 g hiivaa
- 1 rkl hunajaa
- 2 rkl voita/ oivariinia
- 2 tl suolaa
- 9 dl tummia vehnäjauhoja tai mieluiten sämpyläjauhoja
Ohje:
1. Kuoritut ja pilkotut perunat ja porkkanat keitetään pehmeiksi ja keitinliemi säästetään.
2. Soseuta juurekset sauvasekoittimella.
3. Juuressoseeseen lisätään maito, keitinliemi, mausteet sekä haaleaan vesitilkkaan liuotettu hiiva.
4. Alusta jauhot taikinaan, valmis taikina on lusikoitavan pehmeää.
5. Kohota taikina kaksinkertaiseksi ja lusikoi pellille leipäsiksi.
6. Ripota päälle jauhoja ja tasoita pinta.
7. Paista ruskehtaviksi 250 asteisessa uunissa.