Paperissa haudutettua omenaa ja kanelijäätelöä

Paperissa haudutettua omenaa ja kanelijäätelöä

KEITTIÖMESTARI LEENA PÖLKIN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 400 g hapahkoa omenaa 1 cm kuutioina
  • 1 dl vaaleaa siirappia tai hunajaa
  • 8 cl Grand Marnier – likööriä (voit halutessasi jättää pois)

Ohje:

1. Leikkaa leivinpaperista halkaisijaltaan 30 cm pyöreitä arkkeja neljä kappaletta.
2. Taita arkit keskeltä ja jaa arkkien toiselle puoliskolle omenat. Valuta päälle siirappia ja pirskota likööriä.
3. Sulje kääntämällä arkin toinen puoli päälle ja kääntämällä reuna vekittämällä paketin päälle noin sentin leveydeltä kulmista alkaen.
4. Laita paketit pellille uuniin ja kypsennä 200 asteessa kymmenisen minuuttia.
5. Nosta tarjoilulautasille ja avaa paketit vasta pöydässä, jolloin kaikki pääsevät nauttimaan upeista vapautuvista aromeista.
6. Tarjoa seurana kanelilla maustettua pehmitettyä vaniljajäätelöä.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös