KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ PEKKA HILLUN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 2½ dl kuohukermaa
- ½ dl maitoa
- 1 vaniljatanko
- ¾ dl taloussokeria
- ¼ dl fariinisokeria
- 3 keltuaista
Ohje:
1. Kiehauta halkaistu vaniljatanko kerma-maidossa. Poista vaniljatanko ja jätä seos jäähtymään.
2. Vatkaa taloussokeri ja keltuaiset kovaksi vaahdoksi.
3. Lisää jäähtynyt kerma-maito sokeri-keltuaisvaahdon joukkoon ja jaa massa uunin kestäviin annosvuokiin.
4. Kypsennä vanukkaita uunissa 95 °C lämmössä noin tunnin ajan. Anna vanukkaiden jäähtyä.
5. Ripottele vanukkaiden pinnalle juuri ennen tarjoilua fariinisokeria ja polta pinta rapeaksi uunin grillissä.