KEITTIÖMESTARI, LEHTORI MARTTI LEHTISEN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 3 dl kuohukermaa
- 80 g sokeria
- 3 liivatelehteä
- 125 g metsämarjoja
- ¼ dl mehua
Ohje:
1. Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi sokerin kanssa.
2. Lisää vaahtoon marjat.
3. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 5 minuuttia.
4. Sulata hyvin liotetut ja valutetut liivatelehdet kiehuvaan mehutilkkaan.
5. Jäähdytä liivateliuosta hieman ja kaada kermaseoksen ja marjojen joukkoon ohuena nauhana koko ajan kevyesti sekoittaen.
6. Kaada seos korkeaan hyytelövuokaan tai pieniin annosvuokiin.
7. Hyydytä kylmässä yön yli.
Koristele marjoilla ja kermavaahdolla.