AMAZING KESKI-SUOMI AURAKAURA-LETUT, KEITTIÖMESTARI ANNE RANTASEN RUOKAOHJE
Ainekset:
5 dl maitoa (käy myös kauramaito)
2 munaa
0.5 dl rypsiöljyä
0.5 tl suolaa
n 4 dl gluteenittomia kaurajauhoja (esim. Hinkkalan tilan gluteiiniton luomukaurahiutale jauhetaan sauvasekoittimella)
n 50 g rasvaa paistamiseen
Sekoita aineet keskenään ja anna taikinan turvota noin 10-15 min.
Valmista täyte taikinan turvotessa.
Täytteen ainekset:
2 dl gluteenittomia kokonaisia kauraryynejä (käytetty Puuppolan Aitokauraa)
100 g purjoa ohuiksi renkaiksi
150 g Aurajuustoa
suolaa, pippuria myllystä
rypsiöljyä
halutessa 0.5 dl sitruunamehua.
Kiehauta kauraryynit suolavedessä lähes kypsiksi, valuta.
Freesaa kauraryynit öljyssä pannulla, lisää purjot ja mausteet ja viimeiseksi murustettu aurajuusto.
Paista letut pannulla, lisää letulle täytettä ja kääri rullalle tai taittele täytteen päälle.