- This event has passed.
Vientityöpaja 2: Elintarvikeviennin viranomaisvaatimukset ja käytänteet
22 lokakuun, 2018 @ 09:30 - 14:00
Event Navigation
Tervetuloa perehtymään elintarvikeviennin viranomaisvaatimuksiin Jyväskylässä ma 22.10.
Kun elintarvikevientiin liittyvät säännöt ja sopimukset kansainvälisillä markkinoilla ovat pohdituttaneet tai kiinnostavat, niin nyt on tietoa tarjolla.
Työpajassamme Eviran ja Tullin asiantuntijat käsittelevät EUn ulkopuolelle suuntautuvan sekä EU sisämarkkinoiden näkökulmasta vientisopimuksia, -lupia, -todistuksia sekä tulli- ja verotuskäytänteitä ja vaadittavia pakkausmerkintöjä.
Ohjelma
9.15 Aamukahvit ja omenapiirakka
9.30 Tervetuloa! Sanna Ojala, Jyväskylän ammattikorkeakoulu
9.45 Elintarvikeviennin viranomaisvaatimukset, Sanna Kiuru ja Saara Lönnroth, Evira/pk-yritysten vientineuvonta
- Mitä elintarvikeviennin viranomaisvaatimuksista pitää tietää
- Kuinka selvitän viranomaisvaatimuksia
- Viennin todistukset
- Millaista apua elintarvikeviejälle on tarjolla
11.30 Lounas (omakustanteinen)
12.15 Vienti EU:n ulkopuolelle ja vientitullaus, Minnaleena Lehikoinen, Tulli/yritysneuvonta
- Viejä, tarvittavat rekisteröinnit ja viejän tunnisteet
- Milloin ja miten vienti-ilmoitus annetaan ja mitä tietoja siinä ilmoitetaan?
- Tavaroiden poistuminen EU:sta
- Vienti-ilmoituksen oikaisu ja mitätöinti
- Viennin varamenettely
- Vapaakauppasopimusten hyödyntäminen viennissä
n. 14.00 Päätössanat ja hyvää kotimatkaa!
Työpaja on maksuton ja avoin kaikille aiheesta kiinnostuneille, ilmoittautumisaikaa on jatkettu 21.10. saakka!
Työpaja sisältää kahvituksen klo 9.15 sekä omakustanteisen lounastauon.
Vientityöpaja 2 kuuluu elintarvikeviennin edistämisen aktivointityöpajasarjaan, jotka järjestetään Vientivalmiuksien kehittäminen Saksan markkinoille – IGW2019 -hankkeen toimesta. Ensimmäisen työpajan koulutusosiot voit katsoa täältä Elintarvikeyrityksen kansainvälistymisen ABC, Lili Lehtovuori
Ilmoittaudu työpajaan 21.10. mennessä