IGW2019 Yritysryhmä 2, 15.9.2018 - 30.6.2019
IGW2019 yritysryhmän tavoitteena on parantaa elintarvike- ja matkailutoimialan pien- sekä mikroyritysten valmiuksia vientiin ja muuhun kansainväliseen toimintaan. Rahoituksella mahdollistetaan yritysryhmien elintarvikeyritysten osallistuminen tammikuussa 2019 järjestettäville maailman suurimmille ruoka-alan kuluttajamessuille; Internationale Grüne Woche Berlin.
Maaliskuussa 2018 MTK solmi sopimuksen 18.-27.1.2019 Berliinissä pidettävien maailman suurimman ruoka-alan kuluttajamessujen kanssa, jonka myötä Suomi on messujen pääyhteistyökumppanimaa. IGW2019 yritysryhmät 1 ja 2 on koottu Keski-Suomen MTK:n yhteistyöpyynnöstä, jotta saamme keskisuomalaista elintarvikeosaamista kansainvälisesti esille.
Yritysryhmien kehittämisrahoituksella messuosallistumisen lisäksi tehdään yhteisiä ja yrityskohtaisia toimenpiteitä sekä JAMKin asiantuntijoiden johdolla, että ostopalveluina. Toimenpiteet liittyvät vientivalmennuksiin, markkinointiviestinnän kehittämiseen ja tuotekehitykseen.
Yritysryhmän kokoonpano:
IGW2019 yritysryhmä 2: Keski-Suomesta Jukolan Juusto, Suomen Hampputuotteet Oy, Riihon Majatalo, Käsityöpaja Kivitasku ja Juurikka Catering, sekä Pirkanmaalta Teiskon Viini ja Luonnon Magiaa Oy. Yritysryhmä 2 Kokonaisbudjetti on 102 400 €, josta Manner-Suomen maaseudun kehittämisrahasto on myöntänyt tukea 75 % ja yritysten yksityisen rahoituksen osuus on 25 %.
Yritysryhmähanke on valmisteltu Vientivalmiuksien kehittäminen Saksan markkinoille IGW2019 –aktivointihankkeen toimenpiteenä. IGW2019 yritysryhmä 2 toimii aktiivisesti yhteistyössä myös aktivointihankkeen toimenpiteenä valmistellun IGW2019 yritysryhmä 1:n kanssa. Messuille osallistumista on suunniteltu MTK:n, ProAgrian, Hämeen ammattikorkeakoulun ja Ahlman säätiön (Keski-Suomi, Pirkanmaa ja Häme) kanssa Western Lakeland -teemalla ylimaakunnallisen yritysyhteistyön ja kansainvälistymisen kokemusten hyödyntämiseksi.
Lisätietoja:
Suvi-Tuulia Leinonen
email. suvi-tuulia.leinonen@jamk.fi
puh. +358 40 669 0645