Salaatit ja lisäkkeet ovat merkittävä osa ateriaa ja parantavat vitamiinien , kuidun ja kivennäisaineiden saantiamme. Niiden merkitystä annoksen houkuttelevuuden näkökulmasta tuskin kukaan voi kiistää, värikkyys villiinnyttää nautttimaan.
![Punajuurisalaatti, Suolainen salaatti ja marinoitu punasipuli](https://www.aitomaaseutu.fi/media/352x223xVirpin-salaatit.png.pagespeed.ic.ob10cjPMFN.jpg)
Valtion ravitsemusneuvottelukunnan Lautasmallin mukaisesti annoksen tulisi sisältää puolet kasviksia ja neljänneksen perunaa tai muuta lisäkettä.
Tähän sivuston osioon kokoamme paikallisiin raaka-aineisiin perustuvia salaatti- ja lisäkeohjeita, joiden avulla voit paremmin päästä mallin mukaiseen tavoitteeseen. Olisiko sinulla suositella meidän jaettavaksi jotain ohjetta?