- This event has passed.
Hyvää ruokaa kotona asuville ikäihmisille -seminaari
4 lokakuun, 2022 @ 12:00 - 16:00
Event Navigation
Seminaarissa on puheenvuoroja ja keskustelua seuraavista aiheista:
- Mitä asioita hyväkuntoisen ikäihmisen kannattaa huomioida syömisessä, jotta toimintakyky pysyy hyvänä?
- Miten ikäihmisten toimijuutta ja osallisuutta voidaan edistää yhteisöllisillä ruokailuilla?
- Miten ikäihmisten ruokaan liittyviä palveluja voidaan kehittää alueellisesti osallistaen eri toimijoita ja ikäihmisiä?
- Miten ikäihmisten ravitsemusterveyden edistäminen saadaan osaksi kuntien ja hyvinvointialueiden terveyden edistämistyötä?
- Miten viestiä ikäihmisten ruokaan liittyvistä palveluista?
OHJELMA
12.00–12.10 Tervetuloa
12.10–12.30 Mitä asioita hyväkuntoisen ikäihmisen kannattaa huomioida syömisessä, jotta toimintakyky pysyy hyvänä? ETT, dosentti, toiminnanjohtaja Merja Suominen, Gerontologinen ravitsemus, Gery ry
12.30–12.50 Ikäihmisten syrjäytyminen ja siihen vaikuttavat tekijät, erityisasiantuntija, Päivi Ahosola, Vanhusasiavaltuutetun toimisto
12.50–13.10 Yhdessä ruoka maistuu – ruokailun yksinäisyyttä vähentävä sekä sosiaalisuutta ja osallisuutta vahvistava merkitys, osallisuusjohtaja Anu Jansson, Vanhustyön keskusliitto
13.10–13.30 Yhteisölliset ruokailut ikäihmisten hyvän ravitsemuksen, toimintakyvyn ja sosiaalisen kanssakäymisen tukena, Ikäruoka 2.0 -hankkeen toteuttajat
13.30–13.45 Keskustelua
13.45–14.15 Kahvitauko
14.15–14.35 Liikkuva vanhuus – yhteinen asiamme – hyviä toimintatapoja iäkkäiden liikuntaan Voimaa vanhuuteen -kunnissa, suunnittelija Minna Säpyskä-Nordberg, Ikäinstituutti/Voimaa vanhuuteen -ohjelma
14.35–14.55 Monitoimijaista alueellista yhteistyötä ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen kehittämiseksi, TKI-asiantuntija Niina Rantakari, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
14.55–15.00 Jaloittelutuokio
15.00–15.50 Paneelikeskustelu. Monitoimijaista yhteistyötä ikäihmisten ruokaan liittyvien palvelujen kehittämiseksi – Mitä, miten ja miksi… tai miksi ei?
15.50–16.00 Keskustelua ja päivän päätös, projektipäällikkö Riitta Tuikkanen, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu
Seminaari ja väliaikatarjoilut ovat seminaariin osallistuville maksuttomia.
Seminaari järjestetään striimattuna, joten voit osallistua myös etänä.
Linkki striimaukseen lähetetään striimaukseen osallistuville sähköpostilla tapahtumapäivänä.
Seminaari on Ikäruoka 2.0 -hankkeen loppuseminaari. Hanke saa sosiaali- ja terveysministeriön myöntämää valtionavustusta terveyden edistämisen määrärahasta.
Lisätietoja:
Suvi-Tuulia Leinonen
0406690645
etunimi.sukunimi@jamk.fi