Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Elintarvikejalostuksen uudet tuulet – tutustumisretki ll Pohjois-Karjala 3.-4.5.2023

3 toukokuun, 2023 @ 07:00 - 4 toukokuun, 2023 @ 18:00

Onnistuneen Luken ekstruusiokeskuksen tutustumisretken palautteen perusteella suuntaamme seuraavaksi Pohjois-Karjalaan.
Matkalla tutustutaan monipuolisesti paikalliseen elintarvikejalostukseen ja kuullaan muun muassa pakastekuivausinvestoinnista sekä Luken Joensuun elintarvikekehittämiseen liittyvästä toiminnasta. Ja tietysti verkostoidutaan.

Retkelle lähdetään Jamkin pääkampukselta Jyväskylästä ke 3.5. klo 7 ja palataan samaan paikkaan torstaina 4.5. noin klo 18. Katso lisää ohjelmasta, jossa linkit kohteiden verkkosivuille.

Päivä 1.

1. Lähtö Jamk, Rajakatu 35, Jyväskylä klo 7.00

2. Aamukahvit Punaisen Piipun Kievari, Kauraleiväntie 10, 51760 Nuutilanmäki, Juva  klo 8.45-9.15

3. Koivikon kartano, Koivikontie 8, 82430 Puhos  – lounas (omakustanteinen) ja tutustuminen toimintaan klo 11.15-12.45

4. Esittely: PAKU-hanke ja uuden pakastekuivauslaitoksen käynnistyminen, Teollisuustie 17, 82430 Puhos klo 13.00
Pohjois-Karjalan ELY-keskus, alueiden välinen yhteistyö, elintarvikealan ja elinkeinojen kehittäminen
Riveria, Mikkelin Leevi koekeittiön esittely, Anne Piispa (etäyhteys)

Workshop: ylimaakunnallinen yhteistyö ja kehittämismahdollisuudet, mukana paikallisia yrityksiä
• Nordic Freeze Dry Oy, Y-tunnus 3302631-1,
• Akselin Herkkupaja Oy, Kotkanpesäntie 32, 82360 Onkamo
• Soinilan tila, Parkkilantie 120, 82200 Joensuu
• Meijeri: MaitoKarelia (A2 maitojalosteet)
• Narskuttelu Oy
• Nordic Meal
• Polar Shiitake, Kuismintie 154, 82300 Rääkkylä

Iltapäiväkahvit hallilla klo 14.30 (Koivikon Kievari toimittaa)

Tilaisuus päättyy klo 16.30

5. Majoittuminen Hotelli Liesu, Rantakatu 26, 80100 Joensuu klo 17.30 (omakustanteinen)

Päivä 2.

6. Aamiainen hotellilla

7. Verkostoitumisaamu, Käpysali, Metla-talo, Yliopistonkatu 6, 80100 Joensuu klo 9-12
Alkuun esittäytymiset, puheenvuorot, lopuksi verkostoitumiskeskustelu
• Luke Joensuu -elintarvikealan kehittäminen, Susanne Heiska, Luke
• Pienteurastamon perustaminen – kokemuksia ja vinkkejä, Marja-Leena Hirvonen, Riveria
• Ajankohtaista maailmalta tuotekehityksen tueksi, Hanne Husso, Husso Consulting
• Paikalliset yritykset – mukana mahdollisesti myös ensimmäisessä päivässä olleita
• Case Soseex Oy, Janne Rantanen

8. Lounas (omakustanteinen), Ravintola Aura, Yliopistonkatu 2 Joensuu klo 12.15

9. Joensuun Tuote ja Vihannes, Kuurnankatu 47, Joensuu

10. Lähtökahvit Kauppaneuvoksen kahvila, Koskikatu 1, Joensuu klo 14.15

11. Lähtö kotimatkalle Joensuusta klo 14.45

12. Takaisin lähtöruudussa, Jamk Rajakatu noin klo 18

Osallistuminen on keskisuomalaisille ruokaverkoston toimijoille maksuton. Majoitus ja ruokailut omakustanteisia. Sitovat ilmoittautumiset 1.5. mennessä: https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/8d281abd-ee18-491e-9ff5-4a6ff3a29b21?displayId=Fin2790020
Huomioithan, että osallistujan tulee mahdollisimman pian itse varata ajoitus. Retken ainutlaatuisen karjalaisen majoituskohteen Hotelli Lietsun varauskiintiö on voimassa 7.4. asti.

Retken järjestävät yhteistyössä Luonnonvarakeskus, Keski-Suomen ELY-keskus ja Jyväskylän ammattikorkeakoulu. Tapahtuman järjestelyistä vastaa Jamkin hallinnoima Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke. Hanketta rahoittaa Keski-Suomen ELY-keskus Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta. Järjestävät tahot pidättävät oikeuden mahdollisiin muutoksiin ohjelmassa. Linja-autokuljetusta, ulkopuolisten asiantuntijoiden puheenvuoroja ja kahvituksia haetaan maaseutuverkoston palvelupaketista.


Details

Start:
3 toukokuun, 2023 @ 07:00
End:
4 toukokuun, 2023 @ 18:00
Event Category:
Asiasanat:
, , , ,
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös