- This event has passed.
Unelmien ruokakulttuurimatka Portugaliin (5 pv)
23 lokakuun, 2017 @ 15:00 - 28 lokakuun, 2017 @ 10:30
Event Navigation
Irrottaudu arjesta lähtemällä lokakuussa viiden päivän gastronomiamatkalle Portugaliin.
Opintomatkaan sisältyy runsaasti maukkaita vierailuja kohteisiin, joista saat ideoita ja vinkkejä paikallisen ruoan markkinointiin ja myyntiin sekä ruokamatkailun kehittämiseen. Matkaseurassa kasvatat myös verkostojasi. Katso matkan kohteet alta. Tarkempi matkaohjelma esitteessä.
Ilmoittaudu mukaan viimeistään 19.6.!! (linkki alla)
Lisätiedot: Niina Rantakari, niina.rantakari@jamk.fi, p. 040 621 3186
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Kilpailukykyinen keskisuomalainen maaseutu -koulutushanke (KIKE)
* * * * * * * * *
Matkaohjelma tiivistetysti:
Maanantai: Verkostoitumista Vantaalla
* Matkustamme illaksi lentokenttähotellille, jossa syömme iltapalaa yhdessä ja tutustumme toisiimme.
Tiistai: Lento Lissaboniin, bussilla Portoon – meren antimia Nazaréssa
* Aamulento Lissaboniin ja bussilla kohti Portoa.
* Lounas São Miguel kalaravintolassa Atlantin rannalla.
* Kiinnostava opastettu vierailu Nazarén kalatorille ja tutustuminen paikalliseen kalastuselinkeinoon.
Sukellus merellisiin makuihin!
Miten paikallinen elämäntapa ja elinkeino on tuotteistettu?
Keskiviikko: Porto ja Minho – rohkeita investointeja ja elävöittämistä
* APTECE (Association for the Promotion of Portuguese Cuisine) – järjestön esittely työstä kulinaarisen turismin tukemiseksi.
* Maistiaisia Sandemanin portviinikellarissa.
* Lounas perinteisessä Postigo do Carvão da Ribeira-ravintolassa Porton joen rannalla.
* Vierailukohteena Cantinho das Aromaticas-luomuyrttitila, joka tuottaa aromaattisia kasveja luonnonkosmetiikkaa ja farmaseuttista käyttöä varten sekä yrttejä teehen ja mausteeksi.
* Luento “Minho 2016 – eurooppalainen gastronomia-alue” Calheiros-palatsissa, jonka jälkeen juhlava illallinen Calheirosin kreivin seurassa.
Millä keinoin ruokakulttuuria ja -matkailua edistetään?
Mikä on rohkean uudistamisen resepti?
Miten ruokakulttuurin vaaliminen parantaa myös alueen taloutta?
Runsas illallinen paikallisen keittiön antimia!
Torstai: Portosta Lissaboniin – makeita elämyksiä leivonnaisista ja likööreistä
* Perinteisten EU-nimisuojatun Ovos Moles de Aveiro-leivosten valmistusta ja tutustuminen leivonnaisten tarinaan.
* Vierailu Obidosin kirsikkalikööritehtaalle – kirsikkaliköörituotteiden maistiaisia sekä, keksejä, leivoksia.
* Jäähyväisillallinen fado-musiikin säestämänä Guitarras de Lisboa-ravintolassa.
Miten perinteisestä tuotteesta tehdään menestyvä brändi?
Mitä matkailuelämyksen tuottaminen vaatii?
Vahvaa kulttuuria kaikille aisteille!
Perjantai: Lissabon lautasella – kylläisenä iltalennolle
* Aamupäivä vapaata tutustumista Lissaboniin.
* Yhteinen lounas Botequim do Rei –ravintolassa.
* Ruokakulttuurikävely Lissabonin vanhassa kaupungissa paikallisen ruoka-asiantuntijan opastamana. Kierros päättyy uskomattomaan gourmet-ruokakeskukseen, Time Out Ribeira -kauppahallille.
* Bussilla lentokentälle, josta iltalento Helsinkiin.
Miten eri tavoin paikallinen ruokakulttuuri voidaan myydä matkailijalle?
Mitä on sosiaalisesti ja kulttuurisesti vastuullinen ruokamatkailu?
Miten on mahdollista tehdä makumatka sekä maailman että Portugalin ympäri saman katon alla?
Lauantai: Takaisin Keski-Suomeen
* Varhaisen aamun saapuminen Suomeen ja bussilla Keski-Suomeen.
Huom! Matkan järjestäjä pidättää oikeuden ohjelman muutoksiin.
* * * * * * * * *
Matkan hinta: 1320 €/hlö, sisältäen mm. matkat, majoitukset, mielenkiintoisen ohjelman ja 220 € arvosta herkullisia ruokailuja
Maksu useammassa erässä on mahdollinen. Lisämaksusta yöpyminen 1-hengen huoneessa + 195 €/hlö (4 yötä), jolloin koko matkan hinta: 1515 €/hlö.
Hintaan sisältyy linja-autokuljetus lentokentälle (kyytiin reitiltä Hirvaskankaan ABC – Jyväskylä – Jämsä ), lennot Helsinki – Lissabon – Helsinki, yöpyminen 2-hengen huoneessa, maistuvat aamiaiset, linja-autokuljetukset kohteisiin, runsaasti maistiaisia kohteissa, suomalaisen matkanjohtajan palvelut sekä mielenkiintoinen ohjelma, jonka esittelyt tulkataan suomeksi. Lisätiedot matkaesitteestä.
Kohderyhmään kuuluva – hyödynnä iso etu! Vastaavan matkan hinta normaalisti olisi noin 2000 €.
Opintomatkan kohderyhmää ovat:
* Keski-Suomen maaseutualueen mikro- ja pienyritysten yrittäjiä ja työntekijöitä sekä Keski-Suomen maaseudulla yritystoiminnan käynnistämistä suunnittelevia. Osallistuvien yritysten toimialaa ei ole rajoitettu.
* Keski-Suomen maaseutualueeseen kuuluvat kaikki muut kunnat ja kaupungit lukuun ottamatta Jyväskylän keskusta-aluetta ja suurimpia kaupunginosia. Voit tarkistaa kartasta KIKE-hankkeen ulkopuolelle rajatun Jyväskylän kaupunkialueen.
Tule mukaan oppimaan ja verkostoitumaan maukkaalle ja monipuoliselle, uusia ideoita pursuavalle opintomatkalle!
Ilmoittaudu tästä 19.6. mennessä!