- This event has passed.
Luomumetsien sertifioinnista infoa
8 helmikuun, 2017 @ 15:00 - 16:00
Event Navigation
Luomumetsien sertifiointi Keski-Suomessa – info
JAMK, Tulikari-auditorio, Rajakatu 35, Jyväskylä
Aika: 8.2.2017 klo 15–16
Vaikuttaako metsien luomusertifiointi metsänhoitoon? Tekeekö se metsistä arvokkaampia? Metsien luomusertifiointi – miten ja miksi? Kannattaisiko Keski-Suomessa lähteä yhdessä liikkeelle?
Jo nyt Suomen Lapissa on maailman suurin yhtenäinen luomukeruualue ja se on 30 % kaikista maailman luomukeruualueista. Mahdollisuuksia olisi paljon enempäänkin; Keski-Suomessakin metsistämme voisi nykyisillä hoitokäytännöillä sertifioida luomuun 97–99%. Keruualueiden luomusertifioinnilla pystytään osoittamaan kansainvälisesti tunnistettavalla tavalla Suomen luonnon tuotteiden puhtaus ja luonnonmukaisuus.
Etelä-Savon Luomumetsistä moneksi – hankkeen projektipäällikkö Birgitta Partanen Mikkelistä tulee kertomaan tietoa ja kokemuksia: mitä metsien luomusertifiointi tarkoittaa, miten se tapahtuu ja millainen merkitys sillä on metsien monikäytön, keruutuotteiden jalostuksen ja matkailun kannalta.
Järjestäjä: Keski-Suomen Ruokaketjun koordinaatio – ja Luomuliiketoiminnan kehittäminen Keski-Suomessa – hankkeet
Lisätietoja: Hilkka Heikkilä Projektipäällikkö hilkka.heikkila@jamk.fi 050 430 8407 www.aitomaaseutu.fi/hankkeet/luomuks, www.fb.com/luomuks
Luomumetsien sertifiointi – info on kaikille avoin, eikä sinne tarvitse ilmoittautua ennakkoon. Samalla kannattaa kuitenkin jatkaa Luonnosta lautaselle – seminaariin, joka jatkuu samassa paikassa klo 16 – 20.30. Seminaarissa kuullaan mm. luonnontuotealan yrittäjien kokemuksia sekä villiyrttispesialisti, keittiömestari Sami Tallbergin vinkkejä villiyrttien hyödyntämiseen.
Seminaarin hinta on 30 euroa, hintaan sisältyy kahvi ja suolainen kahvileipä. Ilmoittautumiset seminaariin 1.2.2017 mennessä Katariina Jousmäki, katariina.jousmaki@maajakotitalousnaiset.fi, 043 826 9712.