Lähiruokaterminaali Pihtiputaalle - esiselvitys
Hankkeen tavoitteena on selvittää, mitkä edellytykset Pihtiputaalle olisi toteuttaa yrittäjävetoinen lähiruokaterminaali, joka toimisi lähiseudulla tuotetun ruoan raaka-aineiden jatkojalostus-, pakkaus- ja varastointitiloina lähinnä ammattikeittiöiden tarpeisiin vastaten. Kuluttajille suunnattuja myymälä- ja muita oheispalveluja on myös kaavailtu terminaalin yhteyteen tai sen ympäristöön.
Tavoitteet
Hankkeen aikana pyritään lisäämään lähiruoan tuottajien, poimijoiden, kalastajien ja metsästäjien vuoropuhelua ammattikeittiöiden kanssa ja kartoitetaan terminaalitoimintaan tarvittavat resurssit.
Toimenpiteet ja kesto
Alueen toimijoita haastatellaan ja kiinnostus toimintaan kartoitetaan niin raaka-aineiden toimittajien kuin asiakaskunnan puolelta. Terminaalin ja sen oheistoimintojen vetovastuuseen etsitään yrittäjiä ja tilat. Työpajoissa kuunnellaan asiantuntijapuheenvuoroja lähiruokateemaan liittyen ja samalla ne toimivat kontaktoitujen tahojen törmäytysalustana. Esiselvitys toteutetaan ajalla 1.10.2017- 31.3.2018.
Hallinnointi/toteuttajat
Hankkeen hallinnoinnista vastaa Kehittämisyhtiö Witas Oy:n valtuuttama projektipäällikkö. Selvityksen toteutuksesta vastaavat projektipäällikön kanssa Jyväskylän Ammattikorkeakoulun lähiruoka- ja logistiikka-asiantuntijat.
Rahoittaja
Hankkeen kokonaiskustannuksista 90% tulee Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahastosta, Keski-Suomen ELY- keskukselta.
Yhteystiedot
Eija Partanen
Projektipäällikkö
044 5776222
eija.partanen(at)witas.fi
Kehittämisyhtiö Witas Oy
Keskustie 9
44800 Pihtipudas
Riikka Soikkala
Projetktiasiantuntija, lähiruoka
+35840 4871869
riikka.soikkala@jamk.fi
Jamk.fi
Jyväskylän ammattikorkeakoulu
JAMK University of Applied Sciences
Liiketoimintayksikkö
School of Business
Rajakatu 35
FI-40200 Jyväskylä, Finland
Hannu Lähdevaara
Projektiasiantuntija, logistiikka
hannu.lahdevaara@jamk.fi