Viikonloppuna 13.-14.9. käydyssä Artesaaniruoka SM 2019 -kilpailussa Jyväskylässä arvioitiin 122 kilpailutuotetta 62 yritykseltä. Mukana oli yrityksiä Suomen lisäksi myös Virosta ja Latviasta. Kilpailun tuomarina toiminut Margot Wikström toteaa, että tuotteiden arviointi vaatii todellista paneutumista. ”Tärkeintä artesaaniruoassa on lopulta maku. Sen tulee voittajatuotteessa olla kohdallaan. Tuomareiden tärkeä tehtävä on auttaa yrityksiä tuotteiden kehityksessä ja kilpailun avulla tehdä artesaaniruokaa näkyväksi Suomessa”, hän kertoo. Lue lisää!
Keski-Suomen ruokakartta kutsuu tutustumaan lähellä tuotettuun ruokaan
Keski-Suomen ruokakarttaan on koottu esimerkkejä Keski-Suomessa tuotettavista raaka-aineista ja elintarvikkeista, joita voi ostaa suoramyyntitiloilta tai kauppojen hyllyiltä. Ruokakartan avulla halutaan esitellä maukasta ja monipuolista ruokamaakuntaamme. Tutustu ruokakarttaan tarkemmin!
Artesaaniruoan SM-kisat järjestetään ensimmäistä kertaa Jyväskylässä syksyllä 2019 – ilmoittaudu mukaan!
Jyväskylän ammattikorkeakoulu on saanut järjestettäväkseen artesaaniruoan SM-kilpailut 13.-15. syyskuuta 2019 Jyväskylässä. Tarkoituksena on kehittää ja tehdä artesaaniruokaa tunnetuksi. Kilpailu on avoin suomalaisille, pohjoismaisille ja Baltian maiden osallistujille. Kilpailukategorioita on 11 ja luokkia peräti 60 – juomista, marjoista ja kastikkeista aina liha- ja kalatuotteisiin.
Lähde lähimatkalle hämmästyttävään Keski-Suomeen
Yhä useampi etsii nykyään kaukomatkan sijaan elämyksiä omasta kotimaasta, kotikunnasta tai sen lähiseuduilta. Keski-Suomen maaseudulla on paljon matkailukohteita, jotka sopivat niin lapsiperheen, seikkailunhaluisen kuin kulttuurin ystävänkin makuun. On luontokohteita, maatilamatkailua, […]
Kesäleiri törmäytti hämäläiset ja keskisuomalaiset maaseutukehittäjät
Hämeen ja Keski-Suomen maaseutuhankkeiden, Leader-ryhmien sekä ELY-keskusten työntekijöitä kokoontui Hämeeseen kaksipäiväiselle kesäleirille kesäkuun alussa. Yhteisen tapaamisen myötä löydetään uusia kehittäjäkumppaneita toisesta maakunnasta, jaettiin hyviä kehittämisen käytäntöjä ja ideoitiin uutta yhteistyötä. […]