Wemmi – Ween maan wiljaa -myyntitapahtuma valtasi taas Jyväskylän Paviljongin ulko- ja sisätilat 22.–23.9.2018. Menossa oli mukana myös Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohanke yhdessä Luonnosta lautaselle -koulutushankkeen (LUOLA) kanssa. Hankkeiden lähiruokaosastolla oli tarjolla niin villiyrttitunnistusta kuin aitoja keskisuomalaisia makuja.
Kilpailut auttavat tuotteita kehittymään
Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatio -yhteistyöhankkeen syksyn lähiruokakampanjaviikot huipentuivat Käsintehty ruoka -kilpailuun Wemmi-markkinoilla 22.-23.9.2018. Mukana kilpailussa oli ennätyksellisesti kaksikymmentäyksi tuotetta. Ensi vuonna Käsintehty ruoka -kilpailu väistää isomman, Artesaaniruoan SM -kilpailun tieltä. Kilpailut ovat loistava tilaisuus hyödyntää sparraus ja palaute kilpailuista. Lue koko juttu!
Lähiruoka tutuksi kilpaillen ja maistattaen
Maaseutu kaupungissa -lähiruokapäivä järjestettiin Jyväskylässä Kauppakeskus Sepässä lauantaina 8.9.2018. Ohjelman huipennus oli leikkimielinen lähiruokakokkauskisa. Kisaamassa olivat JJKn toimitusjohtaja Caius Forsberg, vuoden 2018 MasterChef -voittaja Marjut Koiranen sekä Lehtolan tilan yrittäjä Arja Kaunikkila-Laurikainen. Kuinka kilpailussa kävikään?
Pellolta pöytään ja maailmalle -lähiruokaseminaarin 18.9.2018 materiaalit on julkaistu
Pellolta pöytään ja maailmalle -lähiruokaseminaari järjestettiin Jyväskylässä 18.9.2018 osana lähiruokakampanjaviikkoja. Päivän materiaalit on nyt julkaistu. Tervetuloa tutustumaan ja hyödyntämään.
Kasvikset kiinnostivat kävijöitä lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtumassa Saarijärven Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018
Lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Saarijärvellä Tarvaalassa Biotalouskampuspäivillä 14.-15.9.2018. Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten/Keski-Suomen ruokaketjun koordinaatiohankkeen osastolla esiteltiin kauden kasviksia, jaettiin lähiruokamateriaalia ja maistatettiin maakunnassa kasvatettuja kyssäkaalia ja kirsikkatomaatteja.