Opintomatka suuntautuu tällä kertaa Pohjois-Karjalaan. Kolmen päivän aikana tutustutaan erilaisiin kohteisiin, yhteistä tiloille on pihvirotuiset karjat. Katso tarkempi ohjelma ja aikataulu tästä. Paikkoja on rajoitettu määrä! Ilmoittautumiset viim 23.10.2017 mennessä Anne-Mari Malvisto, anne-mari.malvisto(at)jamk.fi, […]
Keski-Suomen Maaseutugaalassa juhlittiin maaseutua ja palkittiin sen tekijöitä
Järjestyksessään viides Keski-Suomen Maaseutugaala juhlittiin Saarijärven Kylpylähotelli Summassaaressa 8.9.2017. Maaseutugaala saattoi yhteen keskisuomalaiset karjatilalliset ja viljelijät sekä alueen muut toimijat ja asukkaat yhdessä juhlistamaan arvokasta maaseutuamme. Kaikkiaan juhlavieraita oli lähemmäs 200.
Lasten ja nuorten lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Saarijärvellä 8.-9.9.2017
Lasten ja nuorten lähiruoka- ja ruokakasvatustapahtuma järjestettiin Tarvaala 150 -juhlan yhteydessä lähiruokatorilla ja JAMK Biotalousinstituutin pihassa 8.-9.9.2017. Tapahtumassa Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisten Eeva-Liisa Kivimäki ja Mirja Pummila esittelivät kauden kaaleja ja juureksia. Perjantaina osastoon tutustui kaikkiaan 450 henkilöä ja lauantaina 400 henkilöä.
Käsintehty ruoka -kilpailu kisattiin Jyväskylässä 16.9.2017 – Kärkikolmikko löytyi Keski-Suomesta, voittajaksi nousi Järki Särki
Käsityömäisesti ja pienimuotoisesti tuotettujen suomalaisten elintarvikkeiden paremmuus ratkottiin Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinoiden yhteydessä toista kertaa järjestetyssä, valtakunnallisessa Käsintehty ruoka -kilpailussa 16.9.2017. Kilpailun kärkikolmikko löytyi tänä vuonna Keski-Suomesta. Voittajaksi nousi Järki Särki Oy:n Järki Särki, makuna savustettu ja luomu valkosipuli. Toisen sijan nappasi Jukolan Juusto Oy:n Aito Cheddar Chahti ja kolmanneksi ylsi Jyväs Pakari Oy:n Riihilimppu. Nojosniemen Tilan kuivattu härkäpapurouhe sai puolestaan kunniamaininnan Suomi100-tuotteena.
Maissi mahdollisuutena rehuntuotantoon 21.9. Hankasalmella
Torstaina 21.9. on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan kiinnostavaan kasviin eli maissiin Hankasalmella. Tuomas Pietiläisellä on maitotilallaan viljelyksessä rehumaissia, johon päästään tutustumaan sekä kuulemaan kokemuksia maissin viljelystä. Maissi on maailmalla laajasti […]