Kategoria: Ajankohtaista

Opintomatka “Parasta pihviä tuottamassa” Pohjois-Karjalaan 1.-3.11.2017

Opintomatka suuntautuu tällä kertaa Pohjois-Karjalaan. Kolmen päivän aikana tutustutaan erilaisiin kohteisiin, yhteistä tiloille on pihvirotuiset karjat. Katso tarkempi ohjelma ja aikataulu tästä. Paikkoja on rajoitettu määrä! Ilmoittautumiset viim 23.10.2017 mennessä Anne-Mari Malvisto, anne-mari.malvisto(at)jamk.fi, […]

Keski-Suomen Maaseutugaalassa juhlittiin maaseutua ja palkittiin sen tekijöitä

Järjestyksessään viides Keski-Suomen Maaseutugaala juhlittiin Saarijärven Kylpylähotelli Summassaaressa 8.9.2017. Maaseutugaala saattoi yhteen keskisuomalaiset karjatilalliset ja viljelijät sekä alueen muut toimijat ja asukkaat yhdessä juhlistamaan arvokasta maaseutuamme. Kaikkiaan juhlavieraita oli lähemmäs 200.

Käsintehty ruoka -kilpailu kisattiin Jyväskylässä 16.9.2017 – Kärkikolmikko löytyi Keski-Suomesta, voittajaksi nousi Järki Särki

Käsityömäisesti ja pienimuotoisesti tuotettujen suomalaisten elintarvikkeiden paremmuus ratkottiin Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinoiden yhteydessä toista kertaa järjestetyssä, valtakunnallisessa Käsintehty ruoka -kilpailussa 16.9.2017. Kilpailun kärkikolmikko löytyi tänä vuonna Keski-Suomesta. Voittajaksi nousi Järki Särki Oy:n Järki Särki, makuna savustettu ja luomu valkosipuli. Toisen sijan nappasi Jukolan Juusto Oy:n Aito Cheddar Chahti ja kolmanneksi ylsi Jyväs Pakari Oy:n Riihilimppu. Nojosniemen Tilan kuivattu härkäpapurouhe sai puolestaan kunniamaininnan Suomi100-tuotteena.

Maissi mahdollisuutena rehuntuotantoon 21.9. Hankasalmella

Torstaina 21.9. on hyvä mahdollisuus päästä tutustumaan kiinnostavaan kasviin eli maissiin Hankasalmella. Tuomas Pietiläisellä on maitotilallaan viljelyksessä rehumaissia, johon päästään tutustumaan sekä kuulemaan kokemuksia maissin viljelystä. Maissi on maailmalla laajasti […]

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös