Käsintehty ruoka -kilpailun avaus 23.6.2016
Ensimmäistä kertaa järjestettävä Käsintehty ruoka -kilpailu julistetaan avatuksi tänään 23.6.2016.
Kilpailu käydään suomalaisista raaka-aineista (pääosin, ei koske esim. mausteita) valmistettujen elintarvikkeiden kesken ja se on avoin kaikille suomalaisille toimijoille. Edellytyksenä kilpailuun osallistumiselle on tuotannon käsityömäisyys ja pienimuotoisuus. Käytännössä tämä tarkoittaa tuotteita, joita valmistavat mikro- ja pk-elintarvikeyritykset ja joiden raaka-aineiden alkuperä on tunnistettavissa.
Kilpailuun ilmoitetut tuotteet arvioidaan ja tulokset julkistetaan Ween Maan Wiljaa -tapahtumassa Jyväskylässä 17.9.2016.
Kilpailussa valitaan kolme parasta käsintehtyä elintarviketta. Raadilla on myös mahdollisuus nimetä kunniamaininnan saaja jostakin erityisestä ansiosta tuotekehityksessä, innovatiivisuudessa tai pakkauksessa.
Voittajan ja kaksi muuta palkittavaa tuotetta valitsee kuusihenkinen raati, jonka kokoonpano julkistetaan syyskuun alussa.
Palkittavien tuotteiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota tuotteen laatuominaisuuksiin, kuten makuun, ulkonäköön, tuoksuun, väriin, rakenteeseen ja koostumukseen. Tärkeimpänä näistä painotetaan makua. Lisäksi arvioidaan myyntipakkausta, tuotteen tarinaa, mahdollista tuotteeseen liitettyä reseptiikkaa, innovatiivisuutta ja sovellettavuutta. Myös tuotteen mahdollinen käytettävyys ammattikeittiöissä voi soveltuvin osin tuoda lisäpisteitä.
Yrittäjä, hyödynnä tämä loistava tilaisuus sparraukseen ja palautteeseen elintarvikkeestasi/tuotteestasi. Muistathan myös Artesaaniruuan SM-kilpailut Raaseporissa lokakuussa, jonne myös Käsintehty ruoka -kilpailu osaltaan lisää eväitä.
Lisätietoa ja ilmoittautumiset
Leena Pölkki, leena.polkki(at)jamk.fi , p. 050 4011 894