Keski-Suomen ruokakarttaan on koottu esimerkkejä Keski-Suomessa tuotettavista raaka-aineista ja elintarvikkeista, joita voi ostaa suoramyyntitiloilta tai kauppojen hyllyiltä. Ruokakartan avulla halutaan esitellä maukasta ja monipuolista ruokamaakuntaamme. Tutustu ruokakarttaan tarkemmin!
Mistä yritykset löytävät rahoitusta maaseudulla? -webinaari
Mistä yritykset löytävät rahoitusta maaseudulla? -seminaari järjestetään ensi keskiviikkona 29.11.2017 9:30 – 16:00 Helsingissä. Seminaaria on mahdollista seurata myös etänä JAMKin pääkampuksella tilassa C112 (food and wine lab) osoitteessa Rajakatu 35, 40200 Jyväskylä. Kahvitusten varaamiseksi ilmoittauduthan maanantaihin 27.11. klo 12 mennessä!
Lähiruokatapaaminen ja Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n kokous Jyväskylässä
Keskisuomalaisille elintarviketuottajille ja -jalostajille suunnattu lähiruokatapaaminen ja sen perään Keski-Suomen Keittiömestarit ry:n kokous järjestetään JAMKin pääkampuksella Jyväskylässä maanantaina 9.10.2017 klo 18.00–21.00. Ilmoittautumiset torstaihin 5.10.2017 klo 12.00 mennessä!
Sadonkorjuuilta syyssatoteemalla Konnevedellä
Sadonkorjuuilta syyssatoteemalla järjestetään Konnevedellä tiistaina 3.10.2017 klo 18-20. Tarjolla on tietoa ja työpajoja!
Käsintehty ruoka -kilpailu kisattiin Jyväskylässä 16.9.2017 – Kärkikolmikko löytyi Keski-Suomesta, voittajaksi nousi Järki Särki
Käsityömäisesti ja pienimuotoisesti tuotettujen suomalaisten elintarvikkeiden paremmuus ratkottiin Wemmi – Ween maan wiljaa -markkinoiden yhteydessä toista kertaa järjestetyssä, valtakunnallisessa Käsintehty ruoka -kilpailussa 16.9.2017. Kilpailun kärkikolmikko löytyi tänä vuonna Keski-Suomesta. Voittajaksi nousi Järki Särki Oy:n Järki Särki, makuna savustettu ja luomu valkosipuli. Toisen sijan nappasi Jukolan Juusto Oy:n Aito Cheddar Chahti ja kolmanneksi ylsi Jyväs Pakari Oy:n Riihilimppu. Nojosniemen Tilan kuivattu härkäpapurouhe sai puolestaan kunniamaininnan Suomi100-tuotteena.