Jyväskylän ammattikorkeakoulu käynnisti maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta aiemmin maaliskuussa kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää lähiruokayritysten menneiden vuosien kehityskulkuja, nykytilaa ja tulevaisuudennäkymiä. Kyselyn vastaukset auttavat mm. ohjaamaan tulevia kehittämistoimia. Kyselyn lyhennetty, päivitetty versio on nyt auki. Kyselyyn vastaamisaikaa on jatkettu 31.10. asti.
Vaikuta päätöksentekoon! Kysely elintarvikealan yrityksille maksuajoista, deadline 15.6.
Maa- ja metsätalousministeriö valmistelee hallituksen esitystä elintarvikemarkkinalain muuttamiseksi UTP-direktiivin (direktiivi epäterveistä kaupan käytännöistä yritysten välisissä suhteissa elintarvikeketjussa) vaatimusten mukaiseksi. Nyt halutaan pikaisesti selvittää, mitä maksuaikakäytäntöjä elintarvikeyrittäjillä on tällä hetkellä eri ostajaryhmien kanssa. Vastaa kyselyyn 15.6.2020 mennessä!
Tietoa elintarvikeyrityksistä ja niiden toimintaympäristöstä tarvitaan kehittämistyöhön ja päätöksentekoon – Lähiruokayrittäjä, vastaathan kyselyyn 6.4. mennessä!
Jyväskylän ammattikorkeakoulu käynnisti maa- ja metsätalousministeriön toimeksiannosta aiemmin maaliskuussa kyselyn, jonka tarkoituksena on selvittää lähiruokayritysten menneiden vuosien kehityskulkuja, nykytilaa ja tulevaisuudennäkymiä. Kyselyn vastaukset auttavat mm. ohjaamaan tulevia kehittämistoimia. Kyselyyn vastaamisaikaa on 6.4. asti.
Tulevaisuuden ruokasektori ja Elintarviketeollisuuden vuosiseminaari Helsingissä
Tulevaisuuden ruokasektori ja Elintarviketeollisuuden vuosiseminaari järjestetään Helsingissä Maa- ja metsätalousministeriössä keskiviikkona 27.11.2019 klo 9.45–15.15. Ilmoittaudu (myös webcastingiin) viimeistään 20.11.
Artesaaniruoassa näkyy sydän ja sielu! Vuoden 2019 voittajat selvillä
Viikonloppuna 13.-14.9. käydyssä Artesaaniruoka SM 2019 -kilpailussa Jyväskylässä arvioitiin 122 kilpailutuotetta 62 yritykseltä. Mukana oli yrityksiä Suomen lisäksi myös Virosta ja Latviasta. Kilpailun tuomarina toiminut Margot Wikström toteaa, että tuotteiden arviointi vaatii todellista paneutumista. ”Tärkeintä artesaaniruoassa on lopulta maku. Sen tulee voittajatuotteessa olla kohdallaan. Tuomareiden tärkeä tehtävä on auttaa yrityksiä tuotteiden kehityksessä ja kilpailun avulla tehdä artesaaniruokaa näkyväksi Suomessa”, hän kertoo. Lue lisää!