MataDigi – Maatalouden digitaaliset verkko-opetusaineistot yrittäjille

MataDigi -hanke on digitaalisiin tiedonvälitysmalleihin keskittyvä tiedonvälityshanke, jossa maatalousyrittäjien kanssa kokeillaan erilaisia verkko-opetusaineistoja ja malleja.

Tavoitteet

Hankkeen tavoitteena on muodostaa tiedonvälitysmalleja ja hakea toimivia työkaluja käytettäväksi maatalousyrittäjille kohdennettavissa vuorovaikutuksessa tiedotuksessa. Toimenpiteinä pilotoidaan digitaalisia tiedonvälitysmuotoja hyödyntäen teknologioita, jotka mahdollistavat yrittäjien osallistumisen tapahtumiin ja tilaisuuksiin joustavasti oman työn ohessa ja vuorovaikutuksessa muiden osallistujien sekä asiantuntijoiden kanssa.

Pilottikokeilut

Pilotti 1

Vuoden 2019 aikana kahden pilottiryhmän kanssa kokeillaan erilaisia digitaalisia tiedonvälitys malleja. Toinen ryhmä on maitotilayrittäjiä ja toinen yhteistyöteemalla olevia eri tuotantosuunnan maatilayrittäjiä. Molempien ryhmien kanssa valitaan yhdessä aiheet, mitä tulemme käsittelemään. Tämä pilottivaihe on päättynyt.

Pilotti 2 – Avoin pilotti 19.2.-18.3.2020

Kaikille avoin kokeilu erilaisten digitaalisten tiedonvälitysmallien parissa. Aiheina olivat mm. puna-apila ja biologinen typensidonta, maatilayrittäjien hyvinvointi ja eläimen käsittelyä “Low stress stockhandling”. Digitaalisina kokeiluina mm. podcast, interaktiiviset videot (PlayPosit) ja Action -kameran kuvaa. Pilottivaihe 2 on päättynyt. Kiitos kaikille osallistujille!

Pilotin esite ja linkki foorumille

Kokeilun tuloksista loppujulkaisu valmiina!

Projektissa löydettiin uusia tapoja toimia yhteisöllisesti digitaalisessa ympäristössä. Live-vierailu navetassa mahdollisti todellisen kaltaisen tilakäynnin kotisohvalta. Fasilitoitu vuorovaikutteinen verkkotapaaminen oli merkityksellistä ja uutta osallistujille ja asiantuntijoille. Videot avasivat uusia mahdollisuuksia jakaa kokemuksia, tietoa ja osaamista yhteisille keskusteluille.

Kokeilun tuloksista on nyt ilmestynyt opas, Digimylly – opas mobiiliin tiedonjakamiseen ja vertaisoppimiseen verkossa. Oppaasta löytyy Tee se itse -ohjeet: miten toteuttaa live-vierailu navetassa, kurkistaa peltochatin avulla pellolle ja jakaa pähkäilyporinoissa vertaistietoa asiantuntijan ja muiden yrittäjien kanssa. Yhteinen teema on vuorovaikutteinen tiedon jakaminen. Lopussa on aineistontuotantoon liittyviä asioita ja vinkkejä.

Mukavia lukuhetkiä!

Hankkeen kesto

MataDigi-hanke toimii ajalla 1.11.2018-31.8.2020.

Hallinnoijat ja toteuttajat

Hanketta hallinnoi Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti (BTI). Osatoteuttaja on Ammatillinen opettajakorkeakoulu (AOKK).

Rahoittajat

Hanketta rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020.

Yhteystiedot

Anne-Mari Malvisto

Projektipäällikkö
Tuumalantie 17
43130 Tarvaala
p. 040 643 2946
etunimi.sukunimi@jamk.fi

Anna-Stina Kuula

Projektiasiantuntija/BTI
Tuumalantie 17
43130 Tarvaala
p. 040 632 5576
etunimi.sukunimi@jamk.fi

Tuulia Kiilavuori

Projektiasiantuntija/AOKK
Piippukatu 11
40100 Jyväskylä
p. 040 630 2451
etunimi.sukunimi@jamk.fi

Pauliina Silvennoinen

Projektiasiantuntija/AOKK
Piippukatu 11
40100 Jyväskylä
p. 040 748 8609
etunimi.sukunimi@jamk.fi

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös