Suomalainen ruokakulttuuri on onnea ja makuja -webinaari
Tervetuloa Yhteinen ruokapöytä- keskustelufoorumin järjestämään verkkoseminaariin tiistaina 28.3. klo 9.00 - 10.30.
Osaava Farmari: Turvetta korvaavat kuivikevaihtoehdot -webinaari
Turve on erinomainen kuivike, mutta sen saatavuus voi jatkossa olla heikkoa. Koulutuksessa saat tietoa siitä, millaisia vaihtoehtoisia kuivikemateriaaleja on tarjolla ja millaisia ominaisuuksia niillä on esimerkiksi saatavuuden, käytettävyyden, teknisten välineiden, varastoinnin, lannan jatkokäsittelyn, eläinterveyden ja kustannusten osalta. Viljelijäpuheenvuorossa kuullaan käytännön kokemuksia kuivikevaihtoehdoista. Webinaarin aikana osallistujat tekevät oman tilansa näkökulmasta kehittämistehtävän. Ohjelma: 12:00-12:40 Turvetta korvaavat kuivikevaihtoehdot, […]
Terveyttä ja vastustuskykyä villivihanneksista -etäluento
Zoom-verkkoyhteys.Terveyttä ja vastustuskykyä villivihanneksista -etäluento 28.3.2023 klo 17:30-19:30 Luennoitsijana kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo, joka on kirjoittanut lukuisia kirjoja kasvien rohto- ja lääkevaikutuksista sekä terveellisestä ravinnosta. Luennolla Piippo kertoo kotimaisten luonnonkasvien käyttömahdollisuuksista ja terveysvaikutuksista. Osallistumismaksu 38 euroa. Luento pidetään Zoom-etäyhteyden kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Tilaisuuden järjestää Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: […]
Luonnontuoteteemainen opintomatka Ähtäriin ja Soiniin
Luonnontuoteteemainen opintomatka Ähtäriin ja Soiniin 31.3.2023 7:00 Lähtö Harjukadun tilausajopysäkiltä Jyväskylästä 7:30 Hirvaskankaan ABC 8:00 Saarijärvi Körkön kahvila, Ähtäri Omakustanteinen kahvitauko Lehto Peat, Ähtäri Vuoden luontoyritykseksi 2020 valittu Lehto Peat on hoitoturvealan pioneeri, jonka valikoimiin kuuluvat turvehoidot, hoitoturvetuotteet ja uusien turvehoitajien koulutus. Yrittäjä Heikki Ruha esittelee yritystä ja turpeen hoitavia vaikutuksia. Ostosmahdollisuus Nature Paavola, […]
Lähiruokatreffit
Tervetuloa mukaan Keski-Suomen Keittiömestareiden ja ruoka-alan yrittäjien yhteisille Lähiruokatreffeille maanantaina 3.4. klo 18!
Osaava Farmari: Lannan tehokas hyödyntäminen -webinaari
Karjanlanta on arvokas kasvinviljelyn tuotantopanos, mutta saatko lannassa annetut ravinteet tehokkaasti kasvien käyttöön. Koulutuksessa paneudutaan lannan käytön tehostamiskeinoihin, orgaanisten lannoitteiden täydentämiseen, lannan arvoon tuotantopanoksena ja kauppatavarana. Webinaarin aikana osallistujat tekevät oman tilansa näkökulmasta kehittämistehtävän. Ohjelma: 12:00-12:30 Orgaanisten lannoitteiden täydentäminen viljan ja nurmen tuotannossa, Asko Seppänen, Berner Oy 12:30-13:10 Tilatason kokemuksia tehostamistoimista, asiantuntija Janne Heikkinen sekä […]
Osaava Farmari: Hankintarenkaan perustaminen -webinaari
Koulutuksessa kerrotaan tuotantopanosten hankintojen ajoituksen tärkeydestä, maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksistä, hankintayhteistyön vahvuuksista, heikkouksista, sopimuksista ja vastuista. Kuullaan käytännön esimerkki sähköisen yhteishankintarengas sovelluksen käytöstä. Ohjelma: - Yhteistyö maataloudessa - hankinnat, lehtori Jarmo Kastikainen, OAMK - Hankintarengas sovelluksen esittely - Sähköisen hankintarengas sovelluksen käytön esimerkkejä, Pekka Muittari, Koskenkylän PVY ja Hanna Kaihlajärvi, JAMK - Kahoot-verkostoitumiskysely ja keskustelua Webinaari […]
Asiakasmäärien ennakointi- ja ennustemallit -webinaari
Wasteless food services in Finland -hankkeessa järjestetään sarja kaikille avoimia, ruokapalveluille suunnattuja webinaareja liittyen elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantaan ja hallintaan. Webinaarin sisältö tarkentuu myöhemmin Voit tutustua hankkeeseen ja tilata uutiskirjeen hankkeen sivuilta.
Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 18.4.23 klo 14-15 Ohjelma: Asiakasmäärien ennakoinnin haasteet ruokapalveluissa (Laura Salo, Jyväskylän ammattikorkeakoulu) Koneoppimiseen perustuva ennustemalli ruokapalveluiden hävikinhallintaan (Juha Vänskä, Vaasan yliopisto) Kaikille ilmoittautuneille lähetään Teams-linkki osallistumiseen lähempänä tapahtumaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan! […]
Luonnontuoteteemainen opintomatka Viroon
Luonnontuoteteemainen opintomatka Viroon 20.-23.4.2023. Matka on avoin kaikille kiinnostuneille. Matkan järjestää Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke. Lisätiedot: https://tilaisuudet.proagria.fi/event/kNQQY
Markkinatietoa maailmalta – mikä tuote myy ja missä kysyntä kasvaa?
Tervetuloa KIKE Markkinakatsaukseen 20.4.2023 klo 10 – 12 Zoomiin. Tilaisuudessa kuullaan ilmastoviisaan elintarvikemarkkinan kehityksestä maailmalla.
MuKi-info 4: Muovijätteen kierto uudeksi raaka-aineeksi
Zoom-etäyhteysMaatiloilla kertyy vuosittain tuhansia tonneja muovijätettä. Vaikka moni viljelijä haluaisi muoveista eroon, ei niistä eroon pääseminen kuitenkaan ole helppoa. Muovi materiaalina sopii kierrättämiseen hyvin, haasteita tässäkin asiassa kuitenkin riittää: maatilamuovijäte on usein likaista ja märkää, mikä haittaa sen kierrättämistä sekä lisää käsittelykuluja. Neljännessä MuKi-infossa keskitytään muovijätteen uusiokäyttöön. Webinaarissa tarkastellaan hieman, mistä muovi koostuu, mihin kierrätysmuovia […]
Karitsan kasvatus -koulutus, osa 1
Elinkeinotalo, Seinäjoki Huhtalantie 2, Seinäjoki, SuomiLammasketju -koulutus: Karitsan kasvatus, osa 1 Tule hakemaan vinkit karitsojen kasvatukseen. Tämä koulutus on ensimmäinen osa kahden koulutuksen kokonaisuudesta, toinen osa on luvassa myöhemmin tänä vuonna. Tilaisuus järjestetään Seinäjoen elinkeinotalolla, mutta siihen voi osallistua myös etäyhteyden kautta. Kouluttajina Milla Alanco-Ollqvist/ Sini Sillanpää, ProAgria Etelä-Pohjanmaa sekä Raimo Näsi, Feedex. Ohjelma Lammasketju -hanke esittäytyy Hyvällä rehulla kasvu […]
MuKi-info 5: Onko maatilamuoville korvaajaa?
Zoom-etäyhteysMaatiloilla kertyy vuosittain tuhansia tonneja muovijätettä. Vaikka moni viljelijä haluaisi muoveista eroon, ei niistä eroon pääseminen kuitenkaan ole helppoa. Muovi materiaalina sopii kierrättämiseen hyvin, haasteita tässäkin asiassa kuitenkin riittää: maatilamuovijäte on usein likaista ja märkää, mikä haittaa sen kierrättämistä sekä lisää käsittelykuluja. Kevään viimeisessä MuKi-infossa pohditaan sitä, onko muovi pelkkä pahis? Webinaarissa pohditaan sitä, löytyykö […]
Villiyrtit tutuiksi -etäluento
Teams-etäyhteysVilliyrtit tutuiksi -etäluento 27.4.2023 klo 17:30-19:30 Villiyrtit tutuiksi -etäluennolla keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Luennolla käydään läpi villiyrttien tunnistaminen, keruu ja käsittely. Lisäksi annetaan vinkkejä villiyrttien käyttöön. Villiyrtit ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Ilmaista ruokaa suoraan takapihalta! Luento pidetään Teams:n välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja ohjeet. Osallistumismaksu 38 euroa. Tilaisuuden järjestää Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke. Lisätiedot […]
Elintarvikejalostuksen uudet tuulet – tutustumisretki ll Pohjois-Karjala 3.-4.5.2023
Elintarvikejalostuksen uudet tuulet – tutustumisretken aikana tutustutaan monipuolisesti paikalliseen elintarvikejalostukseen ja kuullaan muun muassa pakastekuivausinvestoinnista sekä Luken Joensuun elintarvikekehittämiseen liittyvästä toiminnasta.
Keski-Suomen Ruokafoorumi – 3. tapaaminen
Keski-Suomen Ruokafoorumi kokoontuu kolmannen kerran maanantaina 8.5. klo 12–15.
Kerrotaan luomusta! – Viestintäinfo verkossa
Miten luomu raaka-aineiden käytöstä voi kertoa ruokapalvelun asiakkaille? Entä miksi siitä kannattaa kertoa? Tervetuloa mukaan Luomutetaan ruokapalvelut -hankkeen järjestämään verkkotilaisuuteen maanantaina 8.5. klo 14 - 15.
Kuusenkerkän ja koivunlehden poimijakoulutus etänä
Teams-etäyhteysYrttipoimijakoulutus etänä 9.5.2023 klo 17:30-19:30 Etänä pidettävässä yrttipoimijakoulutuksessa opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja koivunlehti. Koulutuksessa käydään läpi Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö Jokamiehen oikeudet Luonnonyrttien käyttöön liittyvä lainsäädäntö Lajeina kuusenkerkkä ja koivunlehti Koulutuksen pitää keruutuotetarkastaja Anni Rintoo. Koulutus pidetään Teams:n välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja kirjautumisohjeet. Poimijakortin saamisen edellytyksenä on osaamisen näyttäminen maasto-olosuhteissa. Tämä voidaan järjestää […]
Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys – Ruokahävikkiä ja asiakaskohtaamisia -webinaari 16.5. klo. 14–15
Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys – Ruokahävikkiä ja asiakaskohtaamisia -webinaari 16.5. klo. 14–15 Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Kutsu_Saavutettavan viestinnän tärkeä merkitys Huom! Muutokset ohjelmaan mahdollisia. Ilmoittauduthan mukaan viimeistään 14.5. Kaikille ilmoittautuneille lähetään Teams-linkki osallistumiseen lähempänä tapahtumaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan!
PERUTTU: Elintarvikevienti Saksaan, Case Kalevala Spirit
Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Kasvosali (C119) Rajakatu 35, JyväskyläKiinnostaako elintarvikevienti Saksaan? Ehkä myös vientiin tähtäävä yritysryhmähanke? Tule verkostoitumaan ja kuulemaan Kalevala Spirit Oy:n tarjoamista mahdollisuuksista elintarvikkeiden myynnissä saksankielisillä joulumarkkinoilla tiistaina 23.5. klo 14 - 16. Tilaisuus järjestetään Jamkin pääkampuksen Kasvosalissa (C119).
MuKi messuilla: Kuljetus 2023
Maatilojen muovit kiertoon, MuKi -hanke on toukokuussa mukana kuljetusalan tärkeimmässä ammattitapahtumassa Kuljetus 2023 -messuilla Jyväskylän Paviljongissa. MuKi -hankkeen väkeä löydät Vastuullisen kuljetusyrityksen johtaminen -hankkeen osastolta paikalta AU-112. Tervetuloa keskustelemaan tulevaisuuden logistiikkaratkaisuista ja verkostoitumaan maatalousmuovien kierrättämiseen liittyen! Lisää tietoa messuista: Paviljonki/Kuljetusmessut
Ruokavirasto: Kala-alan valvonta
Ruokaviraston koulutus kala-alan toimijoille ja valvojille kemiallisen elintarviketurvallisuuden sekä pakkausmerkintöjen valvonnasta
AgriVenture Finland 2023
Tervetuloa vauhdittamaan kestävien teknologioiden ja ratkaisujen käyttöönottoa ruokaketjussa ja alkutuotannossa AgriVenture Finland 2023 -tapahtumaan 7. - 8.6.2023 Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalouskampukselle Keski-Suomeen.
MuKi messuilla: AgriVenture 2023
Maatilojen muovit kiertoon, MuKi -hanke on kesäkuussa mukana Biotalouskampuksella Saarijärvellä järjestettävässä uudessa tapahtumassa, jossa keskitytään kestävään ruokaketjuun ja siihen liittyviin uusiin teknologisiin ratkaisuihin. Tämä kansainvälinen tapahtuma kokoaa alan toimijoita laajasti yhteen, täydellinen tilaisuus tulla verkostoitumaan myös maatalousmuovien kierrättämiseen liittyen! Tule mukaan verkostoitumaan ja keskustelemaan kestävästä ruoantuotannosta! AgriVenture 2023 -tapahtuman järjestämisestä vastaa Jyväskylän ammattikorkeakoulu, Pohjoisen Keski-Suomen […]
Lammasketju-koulutus: Lammaslaitumet -työpaja Iissä
Pohjois-Iin koulu Virkkulantie 27, Ii, SuomiLammasketju -koulutus: Lammaslaitumet -työpaja Iissä TAPAHTUMA SIIRTYY HEINÄ-ELOKUULLE. Tervetuloa mukaan Lammasketju -hankkeen Lammaslaitumet -työpajapäivään Iihin. Työpaja alkaa luento-osuudella, jossa perehdytään hyvän laitumen ominaisuuksiin ja mietitään, mitkä eläinryhmät millekin laitumella parhaiten sopivat. Luento-osuuden jälkeen päästään tutustumaan erilaisiin laidunkohteisiin ja kuullaan myös lampurin kokemuksia asiaan liittyen. Ohjelma: Klo 10 Lammasnurmet ja laitumet Minkälainen on hyvä laidun lampaille? […]
Opintomatka Ruotsiin Borgebyn peltopäiville 27.-29.6!
Jyväskylän ammattikorkeakoulun Biotalousinstituutti järjestää osana Digipelto-hanketta opintomatkan Ruotsiin Borgebyn peltopäiville! Matkaan lähdetään 27. päivä ja ja paluu on 29. päivä. luvassa hyvää seuraa ja mukavaamatkatunnelmaa, jonka lisäksi erittäin mielenkiintoisia aiheita ja uusia avauksia. Peltopäivien teemana on ajanhengen mukaisesti talous ja energia, ja tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Eli mukaan reissuun vain! Tarkemmat ohjeet matkan omilta sivuilta […]
Lammasketju-koulutus: Nurmi ja rehut, osa 1
Teams-etäyhteysLammasketju -koulutus: Nurmi ja rehut, osa 1 Tapahtuma perutaan Tervetuloa mukaan Lammasketju -hankkeen Nurmi ja rehut -webinaarisarjan ensimmäiseen osaan. Webinaarissa perehdytään hyvälaatuisen laitumen ja säilörehun tuotantoon keskikesän olosuhteissa. Webinaarisarjan toisessa osassa elokuun alussa samoja teemoja käsitellään loppukesän olosuhteissa. Nurmi ja rehut, osa 1 Lammaslaitumet Mikä tilanne laitumilla juuri nyt? Ratkaisuja keskikesän peltolaidunten haasteisiin Huomioita maisemalaitumista […]
MuKi messuilla: OKRA -maatalousnäyttely
Maatilojen muovit kiertoon, MuKi -hanke suuntaa heinäkuussa Oripään lentokentälle osallistumaan kesän suurimpaan maatalousnäyttelyyn OKRAan. Suomen suurimpiin maatalousnäyttelyihin lukeutuva OKRA kokoaa Oripäähän tuhansia kävijöitä ja satoja näytteilleasettajia. Tule keskustelemaan maatalousmuovien kierrättämisestä hanketiimin kanssa! Lisää tietoa tapahtumasta: OKRA -maatalousnäyttely
Lammasketju -koulutus: Lammasjalostus, osa 1 (Okra)
Okra Hirvikoskentie 290, Oripää, SuomiLammasketju -koulutukset Okrassa Lammasketju -hanke järjestää kaksi erilaista lampaiden jalostukseen liittyvää koulutusta Okra-messuilla. Ensimmäinen osa pidetään aamupäivällä klo 10-11 ja toinen osa iltapäivällä klo 15-16 sekä torstaina 6., että lauantaina 8.7.2023. Koulutukset kuuluvat messujen lipun hintaan eli erillistä maksua ei veloiteta. Myöskään ilmoittautumista ei vaadita, vaan pääset osallistumaan tulemalla oikeaan aikaan paikan päälle. Lammasjalostus, osa […]
Lammasketju -koulutus: Lammasjalostus, osa 2 (Okra)
Okra Hirvikoskentie 290, Oripää, SuomiLammasketju -koulutukset Okrassa Lammasketju -hanke järjestää kaksi erilaista lampaiden jalostukseen liittyvää koulutusta Okra-messuilla. Ensimmäinen osa pidetään aamupäivällä klo 10-11 ja toinen osa iltapäivällä klo 15-16 sekä torstaina 6., että lauantaina 8.7.2023. Koulutukset kuuluvat messujen lipun hintaan eli erillistä maksua ei veloiteta. Myöskään ilmoittautumista ei vaadita, vaan pääset osallistumaan tulemalla oikeaan aikaan paikan päälle. Lammasjalostus, osa […]
Lammasketju -koulutus: Lammasjalostus, osa 1 (Okra)
Okra Hirvikoskentie 290, Oripää, SuomiLammasketju -koulutukset Okrassa Lammasketju -hanke järjestää kaksi erilaista lampaiden jalostukseen liittyvää koulutusta Okra-messuilla. Ensimmäinen osa pidetään aamupäivällä klo 10-11 ja toinen osa iltapäivällä klo 15-16 sekä torstaina 6., että lauantaina 8.7.2023. Koulutukset kuuluvat messujen lipun hintaan eli erillistä maksua ei veloiteta. Myöskään ilmoittautumista ei vaadita, vaan pääset osallistumaan tulemalla oikeaan aikaan paikan päälle. Lammasjalostus, osa […]
Lammasketju -koulutus: Lammasjalostus, osa 2 (Okra)
Okra Hirvikoskentie 290, Oripää, SuomiLammasketju -koulutukset Okrassa Lammasketju -hanke järjestää kaksi erilaista lampaiden jalostukseen liittyvää koulutusta Okra-messuilla. Ensimmäinen osa pidetään aamupäivällä klo 10-11 ja toinen osa iltapäivällä klo 15-16 sekä torstaina 6., että lauantaina 8.7.2023. Koulutukset kuuluvat messujen lipun hintaan eli erillistä maksua ei veloiteta. Myöskään ilmoittautumista ei vaadita, vaan pääset osallistumaan tulemalla oikeaan aikaan paikan päälle. Lammasjalostus, osa […]
Lammasketju-koulutus: Nurmi ja rehut, osa 2
Teams-etäyhteysLammasketju -koulutus: Nurmi ja rehut, osa 2 Tervetuloa mukaan Lammasketju -hankkeen Nurmi ja rehut -webinaarisarjan toiseen osaan. Webinaarissa perehdytään lampaille tarkoitetun nurmen viljelyyn loppukesän olosuhteissa. Nurmi ja rehut, osa 2 Nurmentuotanto Mitä kuuluu nurmipelloille juuri nyt Onnistunut tuotanto = onnistunut säilörehu Mihin voin itse vaikuttaa ja miksi? Lammaslaitumet Laidunten tilanne juuri nyt Valmistautuminen seuraavaan laidunkauteen […]
Ruokahävikin hallinta ruokakasvatuksen keinoin -webinaari
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Ruokahävikin hallinta ruokakasvatuksen keinoin -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 6.9.2023 klo 14–15. OHJELMA Ruokakasvatus ja hävikin välttäminen – ristiriidoista ratkaisuihin. Aliisa Hyvönen, Ruokakasvatusyhdistys Ruukku Diplomiruokaa Suomen kouluihin. Marjut Huhtala, Ammattikeittiöosaajat Käytännön esimerkki ruokapalveluista. Sirpa Puhakka, Outokummun ruokapalvelut Yhteenveto Kaikille ilmoittautuneille lähetään Teams-linkki osallistumiseen lähempänä tapahtumaa. Huom! […]
Biotalouskampuspäivä 2023
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiBiotalouskampuksen avoimet ovet Tarvaalassa! Koko perheen tapahtuma,mukana järjestämässä on myös valtakunnallinen Lähiruokapäivä. Biotalouskampuksella pääset rapsuttelemaan eläimiä, tekemään lähituottajien ostoksia, tutustumaan eri näytteilleasettajiin, hankkeisiin ja kokemaan messuhulinaa! Europarlamentaarikko Mauri Pekkarinen pitää yleisölle avoimen puheen agrologien valmistujaisjuhlan ohessa. Biotalouskampuspäivä koostuu tänä vuonna erilaisista teemapoluista! Valitse kiinnostavimmat polut rasteineen ja tutki vaikka kaikki! Teemapolkuja ovat: Ruoka ja huoltovarmuus […]
Keski-Suomen Ruokafoorumi – 4. tapaaminen
Keski-Suomen Ruokafoorumi kokoontuu neljännen kerran maanantaina 18.9. klo 12–15.
Lammasketju-koulutus: Lampaiden elinolosuhteet
Hybriditilaisuus/Biotalousinstituutti Tuumalantie 17/ etäyhteys, Saarijärvi, SuomiLammasketju -koulutus: Lampaiden elinolosuhteet Tervetuloa mukaan Lammasketju -hankkeen Lampaiden elinolosuhteet -koulutuspäivään. Tässä koulutuksessa perehdytään siihen, mitkä olosuhdetekijät vaikuttavat lampaiden kasvuun ja hyvinvointiin. Lisäksi saamme vinkkejä petovahinkojen torjuntaan ja kuulemme tosielämän esimerkkejä petovahinkojen torjunnasta ja laumanvartijakoirien hyödyntämisestä lammastilalla. Ohjelma 10.00-11.00 Elinolosuhteiden vaikutus lampaiden kasvuun ja hyvinvointiin/ Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria Etelä-Pohjanmaa 11.00-12.00 Lounastauko 12.00-13.30 Loisten vaikutus lampaiden […]
BioTalks webinar at 22.9 12.30-14.30 : Viable and resilient dairy farming. The launch of ValioHackathon!
Zoom-verkkoyhteys.Changes in the operating environment challenge dairy farm entrepreneurs, but knowledge, skills and tehcnology will ensure that farming is profitable also in the future. On BioTalks, we are on a mission to discover functional farm-level solutions for managing the seasonal variation in milk production. A steady production is more economically profitable for the dairy farm, […]
Lammasketju-koulutus: Karitsan kasvatus, osa 2
Hotelli Polaris/ hybriditilaisuus Hotellikuja 3, EdsevöLammasketju -koulutus: Karitsan kasvatus, osa 2 Tervetuloa mukaan Lammasketju -hankkeen toiseen karitsan kasvatus -koulutustilaisuuteen. Tässä koulutuksessa perehdytään karitsojen loppukasvatukseen rehujen, ruokinnan ja kasvun seurannan kautta, sekä saamme hyvää oppia teuraskypsyyden arviointiin. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää välistä! Ohjelma 10:30-11:00 Tutustumiskierros Feedexin rehutehtaalla (ei etäyhteyttä) 11:00-12:00 Lounas, Hotelli Polaris 12:00-12:20 Vitamiinien merkitys karitsan loppukasvatuksessa/ Milla Frantzi, […]
Ylijäämäruoan myynti ja lahjoittaminen -webinaari
Kutsu WFSF-hankkeen webinaariin ke 27.9.2023 Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Ylijäämäruoan myynti ja lahjoittaminen -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 27.9.23 klo 14–15. Lainsäädännön näkökulma ylijäämäruoanmyyntiin ja lahjoittamiseen, Miia Kapanen, johtava ympäristöterveysterveystarkastaja/Jyväskylän kaupunki ResQ-sovelluksen hyödyntäminen ylijäämäruoan myynnissä, Sari Tallbacka, Forssan ammatti-instituutti Ylijäämäruoan jakelu Raisiossa, Mervi Heinonen ja Johanna Leivo, Raision kaupungin ruokapalvelut Kaikille ilmoittautuneille […]
Kalaparlamentti 28.9.2023
Asikkala/Teams Kustaankuja 2, Vääksy, SuomiViikolla 39 vietetään Kestävän kehityksen viikkoa. Tämän kunniaksi seuraavan Kalaparlamentin aiheena onkin kestävä kehitys kalataloudessa. Tarkempi ajankohta tilaisuudelle 28.9.2023 klo 13-15.
Keski-Suomi Food Lab -työpaja
Ilmoittautuminen on avattu! Keski-Suomi Food Lab -teemainen työpaja järjestetään tiistaina 3.10 klo 13 - 16 Laukaassa, tervetuloa mukaan.
Lammasketju -koulutus: Vastuullinen ja ympäristötietoinen lammastuotanto
Tervetuloa mukaan Lammasketju -hankkeen Vastuullinen ja ympäristötitetoinen lammastuotanto -koulutuspäivään. Tässä etäkoulutuksessa perehdytään siihen, mistä vastuullinen lammastalous koostuu ja kuinka vastuullisuutta voidaan mitata. Koulutuksen ohjelma: 10.00 Mitä päästöjä syntyy maataloudesta ja eläintuotannosta ja niiden mittausmenetelmät/ Sari Peltonen ProAgria Keskusten Liitto 11.00 llmastonmuutokseen varautuva viljelijä -hankkeen toiminta ja tuloksia/ hankkeen työntekijät Pro Agria Keski-Suomi ja MTK Keski-Suomi […]
Ruokahävikki ja eurot -webinaari
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Ruokahävikki ja eurot -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 11.10.2023 klo 14–15 Teamsissa Webinaarissa tarkastellaan ruokahävikinhallintaa talouden näkökulmasta Kokemuksia jakamassa: Heini Oksala, erikoissuunnittelija, HUS, Runkopalvelut Anne Hautamäki, ateria- ja puhtauspalvelupäällikkö, Iin kunta Mika Laine, keittiöpäällikkö, Jari-Pekka Liikenneasemat Tervetuloa mukaan!
Artesaaniruoan SM-kilpailut 2023
Vuoden 2023 Artesaaniruoan SM-kilpailut järjestetään Rovaniemellä 17. - 19.10.
Keski-Suomen maatalousmuovit kiertoon -työpaja
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiKeski-Suomen maatalousmuovit kiertoon -työpaja Tervetuloa mukaan kehittämään alueellista maatalousmuovijätteen kierrättämistä. MuKi-hankkeen järjestämään työpajaan toivotamme tervetulleiksi kaikki maatalousmuoveja käsittelevät tahot, valmistajasta aina loppukäyttäjään ja uuden tuotteen prosessoijaan saakka. Työpajan tarkoitus on välittää tietoa, rakentaa yhteistyöverkostoja ja lisätä liiketoimintamahdollisuuksia maatalousmuovijätteen kierrättämiseen ja hävittämiseen liittyen. Toivomme osallistumista paikan päällä, mutta tieto-osuutta on mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta. Ilmoittautua […]
Valtakunnalliset lammaspäivät 2023 + Lammasketju -hankkeen päätösseminaari
Sokos Hotel Arina Pakkahuonenkatu 16, Oulu, SuomiValtakunnalliset lammaspäivät järjestetään tänä vuonna Oulussa 7.-9.11.2023. Ohjelma: Tiistain 7.11.2023 Opintoretki 12.00 Lähtö Original Sokos Hotel Arina 12.05 Oulun rautatieasema 12.30 Pikkujämsän tila, Juho Pikkujämsä ja Tarja Juntto, Haukipudas. Tilalla on 110 suomenlammasta. Luomuviljelyä. Lampaat ovat kahdessa rakennuksessa. Lihan ja taljojen suoramyyntiä. Emolehmiä ja polttopuunmyyntiä Haukipilke -nimellä. 14.00 LOUNAS, Shell Ii 15.30 Kallion lammas, Hanna ja Kimmo […]
Luonnontuotepäivät
Vuoden 2023 Luonnontuotepäivät järjestetään Helsingissä 8. - 9.11. Tapahtuman teemoina ovat muun muassa luonnontuotteiden myynnin lisääminen, alan kestävyys ja vastuullisuus sekä luonnonkosmetiikan mahdollisuudet.
Miten ruokahävikkiä hallitaan hyvinvointialueiden ruokapalveluissa?
Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! ,, Miten ruokahävikkiä hallitaan hyvinvointialueiden ruokapalveluissa? Paneelikeskustelu (Teams-verkkotilaisuus) Ke 8.11.2023 klo 14-15.30 Ohjelma: Johdatus keskusteluaiheeseen: Hyvinvointialueet, tavoitteet ja toiminta Paneelikeskustelu: Miten ruokapalveluita tuotetaan hyvinvointialueilla? Millaisia muutoksia, mahdollisuuksia ja ratkaisuja nähdään ruokahävikin hallinnassa? Hannele Kivikangas, ruokapalvelupäällikkö, Etelä-Pohjanmaan hyvinvointialue Kirsi Ahosola, kehittämispäällikkö, Polkka - Pohjois-Karjalan […]
Kaakkois-Suomen maatalousmuovit kiertoon -työpaja
Kouvolatalo Varuskuntakatu 11, Kouvola, Kaakkois-Suomi, SuomiKaakkois-Suomen maatalousmuovit kiertoon -työpaja Tervetuloa mukaan kehittämään alueellista maatalousmuovijätteen keräystä ja kierrättämistä. MuKi-hankkeen järjestämään työpajaan toivotamme tervetulleiksi kaikki maatalousmuoveja käsittelevät tahot, valmistajasta aina loppukäyttäjään ja uuden tuotteen prosessoijaan saakka. Työpajan tarkoitus on välittää tietoa, rakentaa yhteistyöverkostoja ja lisätä liiketoimintamahdollisuuksia maatalousmuovijätteen kierrättämiseen ja hävittämiseen liittyen. Tilaisuus järjestetään etäyhteyden kautta ja se tallennetaan. Työpajan ohjelma 9.30 […]
Pohjois-Karjalan maatalousmuovit kiertoon -työpaja
Hyvärilä Nuoriso- ja matkailukeskus / Teams-etäyhteys Lomatie 12, Nurmes, Pohjois-Karjala, SuomiPohjois-Karjalan maatalousmuovit kiertoon -työpaja Tervetuloa mukaan kehittämään alueellista maatalousmuovijätteen keräystä ja kierrättämistä. MuKi-hankkeen järjestämään työpajaan toivotamme tervetulleiksi kaikki maatalousmuoveja käsittelevät tahot, valmistajasta aina loppukäyttäjään ja uuden tuotteen prosessoijaan saakka. Työpajan tarkoitus on välittää tietoa, rakentaa yhteistyöverkostoja ja lisätä liiketoimintamahdollisuuksia maatalousmuovijätteen kierrättämiseen ja hävittämiseen liittyen. Toivomme osallistumista paikan päällä, mutta tieto-osuutta on mahdollista seurata myös etäyhteyden […]
Etelä-Savon maatalousmuovit kiertoon -työpaja
Teams-etäyhteysEtelä-Savon maatalousmuovit kiertoon -työpaja Tervetuloa mukaan kehittämään alueellista maatalousmuovijätteen keräystä ja kierrättämistä. MuKi-hankkeen järjestämään työpajaan toivotamme tervetulleiksi kaikki maatalousmuoveja käsittelevät tahot, valmistajasta aina loppukäyttäjään ja uuden tuotteen prosessoijaan saakka. Työpajan tarkoitus on välittää tietoa, rakentaa yhteistyöverkostoja ja lisätä liiketoimintamahdollisuuksia maatalousmuovijätteen kierrättämiseen ja hävittämiseen liittyen. Työpajan ohjelma 9:30-9:40 Tilaisuuden avaus - Aija Hytönen, Jamk […]
Pohjois-Savon maatalousmuovit kiertoon -työpaja
Hotelli Peltohovi Asematie 9, Kiuruvesi, Pohjois-Savo, SuomiPohjois-Savon maatalousmuovit kiertoon -työpaja Tervetuloa mukaan kehittämään alueellista maatalousmuovijätteen kierrättämistä. MuKi-hankkeen järjestämään työpajaan toivotamme tervetulleiksi kaikki maatalousmuoveja käsittelevät tahot, valmistajasta aina loppukäyttäjään ja uuden tuotteen prosessoijaan saakka. Työpajan tarkoitus on rakentaa yhteistyöverkostoja, lisätä liiketoimintamahdollisuuksia, sekä lisätä tietoisuutta maatalousmuovijätteen kierrättämisestä. Toivomme osallistumista paikan päällä, mutta tieto-osuutta on mahdollista seurata myös etäyhteyden kautta. Työpajan ohjelma 9.00 […]
Lammastilatutkimus 2023 -julkaisuwebinaari
Zoom-verkkoyhteys.Lammastilatutkimus 2023 toteutettiin Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hankkeen toimesta keväällä 2023. Tässä webinaarissa esitellään tutkimuksen keskeisimpiä tuloksia. Tapahtuma on maksuton. Ilmoittaudu mukaan oheisen ilmoittaudu mukaan -painikkeen tai tämän linkin kautta 12.12.2023 klo 23.59 mennessä. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille webinaaripäivän aamuna. Lisätietoja: marianne.reinikka(at)jamk.fi Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hanketta rahoittavat Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma sekä Varsinais-Suomen, Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja […]
Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? – yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat
JAMK, Rajakatu 35, Jyväskylä / Teams-etäyhteys , SuomiTervetuloa mukaan Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? - yrityshaastattelujen tulokset ja ruokayrittäjyyden ajankohtaiset teemat -tapahtumaan maanantaina 18.12. klo 12–15. Tapahtuma järjestetään Jyväskylän ammattikorkeakoulun pääkampuksen (Rajakatu 35) Kasvosalissa. Tapahtumassa julkistetaan Keski-Suomen elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten nykytila ja kehittämisnäkymät -haastattelujen tulokset ja pohditaan tulosten merkitystä ruoka-alan toimintaan ja kehitykseen Keski-Suomessa
Lähiruokatreffit 2 – Keskisuomalainen ruokakulttuuri ammattikeittiöiden ruokatuotteissa
Priimus / Gradia Taulumäentie 45, Jyväskylä, SuomiTammikuun 15. päivä järjestettävillä Lähiruokatreffi 2:lla keskisuomalaiset elintarvikejalostajat ja ammattikeittiöiden edustajat kohtaavat.
Keski-Suomen Ruokafoorumin 5. tapaaminen
Keski-Suomen Ruokafoorumin viides tapaaminen järjestetään tiistaina 16.1. klo 12 - 16
Keski-Suomen ruokamatkailun kehittämistyöpaja
Tervetuloa kertomaan, miten Keski-Suomen alueen tulisi näkyä kansallisessa ruokamatkailusrategiassa 2020-2028. Päivitetty strategia julkaistaan kesällä 2024. Kehittämistyöpaja järjestetään keskiviikkona 24.1. klo 9 - 11 Zoomin välityksellä.
MuKi-hankkeen loppuseminaari
JAMK, Rajakatu 35, Jyväskylä / Teams-etäyhteys , Suomi +1 moreTervetuloa kuulemaan ajankohtaista tietoa maatalousmuovien kierrättämisestä ja koosteen MuKi-hankkeessa saaduista tuloksista. Tilaisuus järjestetään hybridinä, sitä voi seurata paikan päällä Jyväskylässä Jamkin pääkampuksella tai verkon välityksellä. Ohjelma: 09.30-10.00 Etäyhteys aukeaa, linjojen testaus Paikan päälle tuleville kahvitarjoilu 10.00-10.15 Tervetulosanat, MuKi-hankkeen ja tiimiläisten esittely / Aija Hytönen, […]
Luonnontuotteiden käyttö ammattikeittiössä -webinaari
Webinaari_luonnontuotteiden_kaytto_ammattikeittiossa_n Elintarvike ja Terveys-lehti järjestää: WEBINAARI: Luonnontuotteiden käyttö ammattikeittiössä Aika: 25.1.2024 klo 11.30 – 16.15 OHJELMA 11.30 Tervetuloa! Päätoimittaja Kaarina Kärnä, Elintarvike ja Terveys-lehti 11.35 Luonnontuotteiden monet mahdollisuudet. Toiminnanjohtaja Birgitta Partanen, Arktiset Aromit ry 12.20 Aikaa kysymyksille 12.35 Luonnontuotteet elintarvikkeissa – uuselintarvikeasetus ja käyttöhistoria. Erityisasiantuntija Anna Mizrahi, Ruokavirasto 13.20 Aikaa kysymyksille + tauko 15 minuuttia […]
Wasteless food services in Finland hankkeen päätöswebinaari
Tervetuloa Wasteless food services in Finland hankkeen päätöswebinaariin! milloin: 6.2. klo 12-14.15, teams Ohjelmassa: Ruokapalvelutoimijoiden kokemuksia hävikinhallinnasta Tulevaisuuden ruokapalvelut, Lauri Reuter Hankkeen tulosten ja oppaan esittely Päätöswebinaarissa kuullaan Lauri Reuterin tulevaisuuteen luotaava puheenvuoro. Lauri Reuter, Biotekniikan tohtori, Nordic Foodtech VC-rahaston perustaja ja mehiläishoitaja Teams-osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille lähempänä tilaisuutta. Tilaisuutta ei tallenneta. Voit […]