Sisä-Suomen Kalaleaderin Kalaparlamentti
Vuoden 2023 ensimmäinen Sisä-Suomen Kalaleaderin kalaparlamentti järjestetään keskiviikkona 25.1. klo 13 - 15.
MuKi-info 1: Muovijätteen käsittely maatilalla
Zoom-etäyhteysMaatiloilla kertyy vuosittain tuhansia tonneja muovijätettä. Vaikka moni viljelijä haluaisi muoveista eroon, ei niistä eroon pääseminen kuitenkaan ole helppoa. Muovi materiaalina sopii kierrättämiseen hyvin, haasteita tässäkin asiassa kuitenkin riittää: maatilamuovijäte […]
Opintomatka Suonenjoelle
Opintomatka Suonenjoelle 3.2.2023 7:00 Lähtö bussilla Harjukadun tilausajopysäkiltä Jyväskylästä n. 7:30 Hirvaskankaan ABC n. 8:00 Konnevesi Sahala Herbs, Rautalampi Yrittäjä Veli-Jussi Jalkanen esittelee Sahala Herbs:n toimintaa. Sahala Herbs valmistaa kuivatuista […]
Lammasketjun opintomatka Ruotsiin
Lähde opintomatkalle Ruotsiin! Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hankkeen järjestämä opintomatka Ruotsiin tehdään helmikuussa! Marraskuulle suunniteltu opintomatka päästään tekemään helmikuun alussa, tarkemmin ma 6. - la 11.2.2023. Reissun aikana tutustutaan ruotsalaiseen lampaanlihan […]
Positiivisella kädenjäljellä rahaa ravintolaasi – ravintola-alan hackathon
Crazy Town Kauppakatu 39, Jyväskylä, SuomiTule Jyväskylään ratkomaan ravintola-alan ajankohtaisimpia haasteita, verkostoitumaan ja oppimaan uutta tiistaina 7.2. klo 8.30 - 16 järjestettävään hackathoniin!
Osaava Farmari: Tarkennetun lannoituksen mahdollisuudet -webinaari
Teams-etäyhteysTarkennetun lannoituksen mahdollisuudet on ensimmäinen osa Muutoskestävä maatila webinaarisarjaa Koulutuksessa kuullaan esimerkkejä, miten lannoituksen tarkentamista voi toteuttaa hyödyntäen GPS-paikannusta. Käsitellään täsmälannoituksen tuomia taloudellisia vaikutuksia: lannoitteen ja työajan säästö ja tuottavampi […]
Webinaari pihkan ja mahlan hyödyntämismahdollisuuksista
Teams-etäyhteysWebinaari pihkan ja mahlan hyödyntämismahdollisuuksista. Ohjelma: Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeen esittely, Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset Pihkan hyödyntämisen mahdollisuudet metsänomistajan kannalta. Helena Pahkala Suomen Metsäkeskus. Pihkasta tuotteita. Juha Taponen […]
Keski-Suomen Ruokafoorumi – 2. tapaaminen
Keski-Suomen Ruokafoorumi kokoontuu toisen kerran maanantaina 13.2. klo 12 - 15. Keski-Suomen Ruokafoorumin tavoitteena on toimia entistä vaikuttavamman ruokaverkoston ja sen rajapintojen yhteistyön edistämiseksi sekä ylläpitämiseksi. Yhteisellä foorumilla pyritään pitkäjänteisen […]
MuKi-info 2: Muovijätteen käsittely puutarhatilalla
Zoom-etäyhteysMaatiloilla kertyy vuosittain tuhansia tonneja muovijätettä. Vaikka moni puutarhuri haluaisi muoveista eroon, ei niistä eroon pääseminen ole aina helppoa. Muovi materiaalina sopii kierrättämiseen hyvin, haasteita tässäkin asiassa kuitenkin riittää: maa- […]
Tiedolla johtaminen ruokapalveluissa -webinaari
Miten tiedolla johtamista voidaan hyödyntää ruokahävikin hallinnassa? Wasteless food services in Finland -hankkeessa järjestetään sarja kaikille avoimia, ruokapalveluille suunnattuja webinaareja liittyen elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantaan ja hallintaan. Ensimmäinen webinaari järjestetään […]
Lampaiden käsittely sujuvaksi -työpaja
Karjataidon tila Vainionkuja 99, PaattinenLammasketju -työpaja: Lampaiden käsittely sujuvaksi 17.2.23 klo 10-15 Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen, Lammasketju -hankkeen työpajassa keskitytään lampaiden sujuvaan käsittelyyn. Työpaja pidetään Turun seudulla Paattisissa, Karjataidon tilalla. Ohjelma: Tilaisuuden avaus ja hankkeen […]