Opintomatka Suonenjoelle

Opintomatka Suonenjoelle 3.2.2023 7:00 Lähtö bussilla Harjukadun tilausajopysäkiltä Jyväskylästä n. 7:30 Hirvaskankaan ABC n. 8:00 Konnevesi Sahala Herbs, Rautalampi Yrittäjä Veli-Jussi Jalkanen esittelee Sahala Herbs:n toimintaa. Sahala Herbs valmistaa kuivatuista luonnonyrteistä jauheita ja rouheita. Palveluihin kuuluvat myös mm. yrttisaunat ja yrttiretket. Pääsemme maistelemaan yrttiteetä ja yrttismoothieta. Tuotteiden ostomahdollisuus. Vanhamäen hyvinvointikeskus, Suonenjoki Omakustanteinen lounas (10 euroa). […]

50euroa

Lammasketjun opintomatka Ruotsiin

Lähde opintomatkalle Ruotsiin! Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen -hankkeen järjestämä opintomatka Ruotsiin tehdään helmikuussa!  Marraskuulle suunniteltu opintomatka päästään tekemään helmikuun alussa, tarkemmin ma 6. - la 11.2.2023. Reissun aikana tutustutaan ruotsalaiseen lampaanlihan tuotantoketjuun vierailemalla lammastiloilla, teurastamoilla, jatkojalostamoissa ja jälleenmyyntiin sekä oheistuotteiden käsittelyyn erikoistuneissa yrityksissä. Matkan tarkempi ohjelma löytyy oheisesta esitteestä: Opintomatkaesite 2023 Vierailukohteiden tarkempi esittely löytyy tästä […]

Osaava Farmari: Tarkennetun lannoituksen mahdollisuudet -webinaari

Teams-etäyhteys

Tarkennetun lannoituksen mahdollisuudet on ensimmäinen osa Muutoskestävä maatila webinaarisarjaa Koulutuksessa kuullaan esimerkkejä, miten lannoituksen tarkentamista voi toteuttaa hyödyntäen GPS-paikannusta. Käsitellään täsmälannoituksen tuomia taloudellisia vaikutuksia: lannoitteen ja työajan säästö ja tuottavampi kasvusto. Tarkastellaan lisäksi CAP-ohjelman ympäristökorvauksen valinnaisen toimenpiteen ”täsmäviljelymenetelmien edistäminen” vaatimuksia. Webinaarin aikana osallistujat tekevät oman tilansa näkökulmasta kehittämistehtävän. Aiheet: 12:00-12:30 Täsmäviljelyteknologia, Timo Teinilä, ÄlyAgri –hanke, […]

Webinaari pihkan ja mahlan hyödyntämismahdollisuuksista

Teams-etäyhteys

Webinaari pihkan ja mahlan hyödyntämismahdollisuuksista. Ohjelma: Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hankkeen esittely, Anni Rintoo Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaiset Pihkan hyödyntämisen mahdollisuudet metsänomistajan kannalta. Helena Pahkala Suomen Metsäkeskus. Pihkasta tuotteita. Juha Taponen taponero.fi / High Way Of Life Oy Kokemuksia mahlan keruusta ja Saimaan keruutuoteosuuskunnan toiminnasta. Arto Pulkkinen Suomen Metsäkeskus. Mahlan keruu ja jalostaminen Nature Paavolassa. Tiina […]

38euroa

Keski-Suomen Ruokafoorumi – 2. tapaaminen

Keski-Suomen Ruokafoorumi kokoontuu toisen kerran maanantaina 13.2. klo 12 - 15.  Keski-Suomen Ruokafoorumin tavoitteena on toimia entistä vaikuttavamman ruokaverkoston ja sen rajapintojen yhteistyön edistämiseksi sekä ylläpitämiseksi.  Yhteisellä foorumilla pyritään pitkäjänteisen ja avoimen vuoropuhelun avulla vahvistamaan maakunnallista yhteistyötä eri toimijoiden välillä ja suuntaamaan toimintaa entistä vahvemmin kohti kestävyyttä ja menestystä. Ruokafoorumin toimintaa koordinoi Keski-Suomen ruokaverkosto -yhteistyöhanke […]

MuKi-info 2: Muovijätteen käsittely puutarhatilalla

Zoom-etäyhteys

Maatiloilla kertyy vuosittain tuhansia tonneja muovijätettä. Vaikka moni puutarhuri haluaisi muoveista eroon, ei niistä eroon pääseminen ole aina helppoa. Muovi materiaalina sopii kierrättämiseen hyvin, haasteita tässäkin asiassa kuitenkin riittää: maa- ja puutarhatilalta tullut muovijäte on usein likaista ja märkää, mikä haittaa sen kierrättämistä sekä lisää käsittelykuluja. Toisessa MuKi-infossa keskitytään kertaamaan perusasioita puutarhatiloilla kertyvien muovien kierrättämisestä. […]

Tiedolla johtaminen ruokapalveluissa -webinaari

Miten tiedolla johtamista voidaan hyödyntää ruokahävikin hallinnassa? Wasteless food services in Finland -hankkeessa järjestetään sarja kaikille avoimia, ruokapalveluille suunnattuja webinaareja liittyen elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantaan ja hallintaan. Ensimmäinen webinaari järjestetään torstaina 16.2.2023 klo 14-15 teamsissa. Ilmoittautuminen on auki, ilmoittautujat saavat osallistumislinkin sähköpostilla ennen tilaisuutta. Ohjelma: Tiedolla johtamisen haasteet ja mahdollisuudet ruokapalveluissa (Virpi Kemi, Amko) Esimerkki […]

Lampaiden käsittely sujuvaksi -työpaja

Karjataidon tila Vainionkuja 99, Paattinen

Lammasketju -työpaja: Lampaiden käsittely sujuvaksi  17.2.23 klo 10-15 Lampaanlihan tuotantoketjun kehittäminen, Lammasketju -hankkeen työpajassa keskitytään lampaiden sujuvaan käsittelyyn. Työpaja pidetään Turun seudulla Paattisissa, Karjataidon tilalla. Ohjelma: Tilaisuuden avaus ja hankkeen esittely/ Sini Sillanpää Lampaiden käsittelyn perusteet/ Kaisa Hilska Lampaiden peruskäyttäytyminen Lampaiden käsittely koiran kanssa Kuinka välttää yleisimmät virheet lampaita käsiteltäessä ProAgria Etelä-Suomen terveiset / Kaie […]

25€

Osaava Farmari: Tilayhteistyön onnistumisen edellytykset ja kannattavuuden parantaminen -webinaari

Tilayhteistyön onnistumisen edellytykset ja kannattavuuden parantaminen on toinen osa Muutoskestävä maatila webinaarisarjaa. Koulutuksessa tarkastellaan tilayhteistyön onnistumisen edellytyksiä ja vaikutuksia tilan talouteen. Viljelijäpuheenvuorossa kuullaan, mitä hyötyä tilayhteistyö on tuonut ja millaisiin asioihin kannattaa kiinnittää huomiota, jotta yhteistyö toimii. Aiheet: 12.00 Tilayhteistyön onnistumisen edellytykset ja vaikutukset talouteen, Jyrki Rajakorpi, SeAmk 12.40 Käytännön kokemuksia yhteistyöstä, Toni Haapakoski, maiodontuottaja […]

Lammasketju -koulutus: Karitsointi ja karitsan alkukasvatus

Teams-etäyhteys

Helmikuun lopun Lammasketju -koulutustilaisuudessa aiheena lampaiden karitsointi ja karitsojen alkukasvatus. Asiantuntijoina Milla Alanco-Ollqvist ja Sini Sillanpää, ProAgria Etelä-Pohjanmaa. Ohjelma: Alkusanat Karitsointiin valmistautuminen Vinkit karitsointiin Hyvän alkukasvun lähtökohdat: Karitsoiden kasvu syntymästä vieroitukseen Älä unohda uuhta! Kiitossanat Koulutus pidetään etäyhteydellä Teamsin kautta. Hinta 25 €/henkilö. Ilmoittautumiset 21.2.23 klo 23:59 mennessä oheisen webropol-lomakkeen kautta. Lisätietoja: Meri Pesonen, meri.pesonen@proagria.fi […]

25€
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös