ÄLYILO-teemailta 22.4. – Tulevaisuuden digitaaliset yhteisöt

JyväsRiihen ÄLYILO-hankkeen teemailloissa esitellään älykkäitä ja ympäristön kannalta kestäviä tekoja. Käytännönläheisten esimerkkien tarkoituksena on inspiroida yhteisöjä ja yrityksiä ympäristön kannalta kestävään, ilmastoviisaaseen sekä älykkääseen toimintaan. Tilaisuuksissa pohditaan ja visioidaan yhdessä, miten käsiteltyjä teemoja voisi hyödyntää omassa toiminnassa. Tilaisuuksissa kerrotaan myös Leader-rahoituksen mahdollisuuksista hankkeiden toteuttamiseksi. Tapahtumat on tarkoitettu kaikille aiheesta kiinnostuneille. To 22.4. klo 17-19 Tulevaisuuden […]

Vapaa pääsy

Ruokamessut netissä

Ruokamessut netissä järjestetään virtuaalisesti 23. - 25.4. Tapahtuma kokoaa virtuaaliseen messuhalliin niin ruokatuottajia, herkullisia ruokia kuin ruokaan liittyviä palveluita. Messujen aikana esillä ovat yritysten tuotteet, ideat ja vinkit, ja luvassa on myös messutarjouksia, lahjaideoita ja uutuuksia. 

Kotivara ja kylävara – mitä ne ovat?

Tervetuloa kuuntelemaan ja keskustelemaan varautumisesta poikkeusoloihin. Varautuminen on tärkeää kaikille, mutta erityisesti syrjäseuduilla. Varautumista kannattaa miettiä myös yrityksissä, kylissä ja muissa yhteisöissä, se ei ole vain yksittäisten perheiden asia!  Webinaarin vetävät Outi Raatikainen ja Saija Ylönen  Auttavat kylät -hankkeesta. Webinaari kotivarasta ja kylävarasta pidetään klo 12-12.45, se on avoin kaikille ja ilmainen. Tilaisuus on osa […]

Suunnitelmallisuus ja täsmätiedot apuna tilan kehittämisessä

Webinaarissa perehdytään budjetointiin ja talouden vuosikellon hyödyntämiseen tilalla, säilörehun yksikköjustannuksiin sekä ruokintakustannuksiin ja kasvatusajan vaikutuksen kannattavuuteen. Asiantuntijoina Milla Alanco-Ollqvist, ProAgria Etelä-Pohjanmaa ja Anne-Mari Malvisto, JAMK. Ilmoittautumiset: pohjanmaanlammasosuuskunta@gmail.com Tapahtuman järjestää Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja ProAgria Etelä-Pohjanmaan yhteinen Lammastalouden tuotannontekijät ‐hanke (LaTu). Hanketta rahoittavat Euroopan maaseudun kehittämisen maatalousrahasto sekä Keski-Suomen ELY-keskus ja Etelä-Pohjanmaan ELY-keskus.

25€

Lampaat luonnonlaitumilla

Zoom-etäyhteys

Lampaat ovat oivia luonnonlaitumien laiduntajia, laiduntavat eläimet lisäävät luonnonlaidunten monimuotoisuutta ja auttavat maiseman säilymistä avarana. Lampurin on kuitenkin hyvä perehtyä muun muassa siihen, mitkä laiduntyypit sopivat millekin eläimelle, kuinka kuljetus laitumille järjestetään, mitä ilmoituksia tulee tehdä ja kuinka eläinten valvonta kaukaisemmillakin laitumilla onnistuu. Toisen tahon ollessa laitumen omistajana, myös sopimus laiduntamisesta kannattaa huolehtia kuntoon jo […]

25€

Villiyrtit tutuiksi -etäluento

Teams-etäyhteys

Opi tunnistamaan, keräämään ja käyttämään villiyrttejä! Villiyrtit tutuiksi -etäluennolla keruutuotetarkastaja Anni Rintoo esittelee yleisimmät villiyrtit. Villiyrttien tunnistaminen, keruu ja käsittely Vinkkejä villiyrttien käyttöön Villiyrtit ovat lähiruokaa parhaimmillaan. Ilmaista ruokaa suoraan takapihalta! Mahdollista osallistua yrttipoimijakoulutuksiin myöhemmin keväällä. Luento pidetään Microsoft Teams:n välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja ohjeet kirjautumiseen. Omalla tietokoneella ei tarvitse olla Teams-sovellusta ladattuna. Puhelimella […]

35euroa

Elintarvikkeiden takaisinvedot – Kriisitilanteiden ennakointi ja hyvä viestintä

Miten ruokaketju suojelee kuluttajaa? Mitä ovat elintarvikkeiden kemialliset vaarat? Miten viranomaiset  toimivat takaisinvedoissa? Vastuullinen viestintä on tärkeä osa kriisitilanteita. Tule mukaan kuulemaan lisää takaisinvedoista Elintarvikehygienian jaoston järjestämään webinaariin torstaina 29.4. klo 13-15.  Webinaari järjestetään Teamsissa. Tilaisuus on maksullinen.   OHJELMA 13.00 AVAUSSANAT Elintarviketurvallisuuspäällikkö Tiina Läikkö-Roto, Valio & Elintarvikehygienian jaoston (EHJ) puheenjohtaja 13.05 MITEN RUOKAKETJU SUOJELEE KULUTTAJAA? […]

Elintarvikevienti Saksaan – Case Kalevala Spirit, työpaja

Työpaja elintarvikeviennistä Saksaan tiistaina 4.5. klo 13 - 15. Työpajassa yrittäjät pääsevät esittelemään ja maistattamaan omia tuotteitaan Saksan markkinoilla toimivan Kalevala Spiritin Marko Rossille.

Vastuullista ruokaa kuntiin -kuntapäättäjätilaisuus 5.5.2021 klo15.00.-17.00

Ilmastoystävällistä, kotimaista, lähellä tuotettua, kasvispainotteista, eettisesti tuotettua, luomua, terveellistä ja ravitsevaa. Kunnallisissa palveluissa tarjottu ruoka herättää toiveita ja tunteita. Mutta miten vastuullista ruokaa saataisiin ruokalistoille rajallisten resurssien, hankintalain ja erilaisten toiveiden puristuksissa?  Millaisia linjauksia kuntastrategioihin ja hankinnoille kannattaa asettaa ja mitä muita toimivaksi todettuja keinoja vastuullisemman ruoan lisäämiseksi kannattaisi ottaa käyttöön? Olemme kutsuneet yhteiseen pöytään […]

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös