Tapahtumat Etsi aja Näkymät navigointi
Tunnetko kevään villiherkut?
TUNNETKO KEVÄÄN VILLIHERKUT? Tule tutustumaan villiyrtteihin 3.6.2020 klo 17.00-20.30 Petäjävedellä tutustumme kauden villiyrteihin, liity joukkoon! Miltä maistuvat parsan tapaan valmistetut maitohorsman versot tai voikukka-ketunleipäpesto? Tule oppimaan ja kokkaamaan villivihanneksista! Suomalaista superruokaa Trendikkäät villivihannekset kutsuvat sadonkorjuuseen jo keväällä, kun vihertävät versot puskevat maan pinnalle. Kruunaa ruokasi superruuaksi tituleeratuilla vihreillä luonnonantimilla. Villivihannekset ovat lähiruokaa parhaimmillaan – poimitaanhan […]
Innovatiivisuudella paikallisuutta ruokalistalle –webinaari
Joensuun kaupungin ja Siun Soten asiakkaiden lautasille on saatu paikallinen uutuustuote. Polkka – Pohjois-Karjalan tukipalvelut Oy halusi käyttöönsä kokonaan uuden ja innovatiivisen lähituotteen ja näin syntyi ajatus innovatiivisesta hankintakumppanuudesta. Innovatiivinen hankinta lähtee liikkeelle markkinavuoropuhelusta ja mahdollisten tuotekehityskumppaneiden kartoittamisesta. Paikallistuotteiden hankinnan taustalla on strategia lähialueen tuottajien tukemisesta.
Maksuttomassa webinaarissa kilpailutuksen ja hankinnan vaiheista kertomassa Polkka Oy:n palvelusuunnittelija Sinikka Pussinen.
Maksuttomia viestintäwebinaareja: Canva haltuun to 4.6. ja some to 11.6.
Tarvitsetko uusia työkaluja ja ideoita viestinnän toteuttamiseen hankkeessasi tai vaikkapa yhdistyksenne toiminnassa? Oletko haaveillut osaavasi käyttää paremmin Canvaa, kuvankäsittelyohjelmaa? Kaipaatko uusia vinkkejä ja ideoita Facebookin ja Instan käyttämiseen? Keski-Suomen maaseutuohjelman hankkeille ja toimijoille sekä maaseudulla toimiville yhdistyksille ja yrityksille järjestetään kesäkuussa webinaarit avuksi viestintätyöhön. Maksuttomat webinaarit järjestävät Digisti kylässä ja Sykettä2 -hankkeet. Tervetuloa mukaan! Torstaina […]
Pakkaussuunnittelu ja pakkausmerkinnät webinaari
Suunnitteletko omien tuotteiden valmistusta? Kaipaavatko pakkauksesi päivitystä? Luonnosta tuotteeksi -hankkeen webinaarissa käydään läpi mitä on otettava huomioon pakkausta suunniteltaessa. Pakkaussuunnittelu. Millainen on myyvä pakkaus? Annaleena Hakatie Verso Finland Oy. Pakkusmerkinnät. Asiantuntija ilmoitetaan myöhemmin. Webinaari järjestetään Microsoft Teams:n välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja -ohjeet. Omalla koneella ei tarvitse olla Teams-sovellusta.
Yrttipoimijakoulutus Pihtiputaalla
Luonnosta tuotteeksi -hankkeen yrttipoimijakoulutuksessa Pihtiputaalla opeteltavina lajeina ovat vuohenputki ja poimulehti. Koulutuksessa käydään läpi Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö Jokamiehen oikeudet Luonnonyrtteihin liittyvä lainsäädäntö Kerääjärekisteri Keruu- ja tunnistusharjoituksia Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat poimijakortin todisteeksi osaamisestaan. Koulutuksen pitää keruutuotetarkastaja Anni Rintoo. Tulethan koulutukseen vain täysin terveenä.
Saunamakuja maailmalle Sauna from Finlandin kanssa -info/keskustelutilaisuus (etänä)
Elintarvike- ja matkailuyrittäjät! Tarjoa ruoka-, non-food - tai matkailutuotteita saunateemaan. Tervetuloa mukaan Saunamakuja maailmalle Sauna from Finlandin kanssa -info/keskustelutilaisuuteen tiistaina 9.6. klo 13.00-14.30 (etänä)!
Älymaatalous–keskustelusarja verkossa: Osa Yrityskenttä ja älymaatalous
Miten tutkimus, koulutus, neuvonta ja muut toimijat tukevat maatalousyrittäjiä uuden vuosikymmenen älymaatalouden rakentamisessa?
Tämän edistämiseksi järjestämme kevään ja alkukesän aikana neljän keskustelutilaisuuden sarjan, joissa pureudutaan älymaatalous -teemaan neljästä näkökulmasta: mitä uutta tutkimus tarjoaa, miten koulutus lisää valmiuksia ottaa uusia työkaluja käyttöön, miten neuvonta auttaa ottamaan uusia ratkaisuja ja tutkimustuloksia käyttöön ja miten muut toimijat mahdollistavat alan uudistumista. Keskustelusarja tavoitteena on työstää keskeisiä tavoitteita maatalouden osaamis- ja palveluverkoston rakentumiselle. Tilaisuuksien päätarkoituksena on toimia keskustelualustana sille, mitä uudistuva maatalous tarvitsee ja miten käytännössä viemme alan uudistumista eteenpäin.
Keskiviikkona 10.6.2020 klo 8.30-10.00 keskustellaan aiheista:
Kuinka arvokasta on tuotantoketjussa syntyvä data?
Mahdollistaako älymaatalous paremman kannattavuuden lisääntyneen läpinäkyvyyden ja vastuullisuuden kautta ja saadaanko sillä lisäarvoa lopputuotteeseen?
Yrttipoimijakoulutus Kyyjärvellä
Luonnosta tuotteeksi -hankkeen yrttipoimijakoulutuksessa Kyyjärvellä opeteltavina lajeina ovat kuusenkerkkä ja vadelmanlehti. Koulutuksessa käydään läpi Luonnonyrttien kerääminen ja käyttö Jokamiehen oikeudet Luonnonyrtteihin liittyvä lainsäädäntö Keruu- ja tunnistusharjoitukset Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet saavat poimijakortin todisteeksi osaamisestaan. Koulutuksen pitää keruutuotetarkastaja Anni Rintoo. Tulethan koulutukseen vain täysin terveenä.
Villiyrtit ruoanvalmistuksessa webinaari
Oletko maistanut nokkospestoa tai tehnyt poimulehtikasvispyöryköitä? Tiedätkö miltä maistuvat mesiangervopikkuleivät tai miten pihlajanlehtijuomaa tehdään? Luonnosta tuotteeksi -hankkeen webinaarissa perehdytään villiyrttien käyttöön ruoanvalmistuksessa. Keruutuotetarkastaja Anni Rintoo ja luonnonyrttineuvoja Mirja Pummila jakavat parhaat villiyrttireseptinsä ja antavat vinkkejä villiyrttien käyttöön. Tilaisuus pidetäään etänä Teams:n välityksellä. Ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki ja -ohjeet. Omalla koneella ei tarvitse olla Teams-sovellusta asennettuna.
Avoimet kylät -päivä verkossa
Avoimet kylät -päivä 13. kesäkuuta toteutetaan tänä vuonna koronatilanteen vuoksi turvallisesti verkossa. Lue lisää ja ilmoita kyläsi mukaan tapahtumaan 31. toukokuuta mennessä.