Vastuullisuus elintarvikealalla -hanketreffit

Valtakunnallinen Lähiruokaa, luomua ja luonnontuotteita – Ruokasektorin koordinaatiohanke järjestää vastuullisuuteen liittyvän hanketreffitilaisuuden maanantaina 20.3. klo 13-16. Tilaisuus on tarkoitettu ruoka-alan yrittäjille, hanketoteuttajille ja muille asiasta kiinnostuneille.

Osaava Farmari: Yhteishankinnoilla kustannussäästöjä -webinaari

Koulutuksessa saadaan tietoa maatilojen yhteishankinnoista, niiden toteutusmahdollisuuksista ja vaikutuksesta tilan kannattavuuteen. Lisäksi kuullaan esimerkki jo yli 20 vuotta toimineesta maatilayrittäjien hankintarenkaasta ja sen toiminnasta. Webinaarin aikana osallistujat tekevät laskelman tuotantopanosten alennusten vaikutuksesta tilalle. Ohjelma: - Hankinnat osana kannattavaa liiketoimintaa, lehtori Jarmo Kastikainen, OAMK - Case: Koskenkylän Pvy:n hankintarenkaan esittely, hankintarenkaan vetäjät Pekka Muittari, Koskenkylän Pvy ja […]

Osaava Farmari: Turvetta korvaavat kuivikevaihtoehdot -webinaari

Turve on erinomainen kuivike, mutta sen saatavuus voi jatkossa olla heikkoa. Koulutuksessa saat tietoa siitä, millaisia vaihtoehtoisia kuivikemateriaaleja on tarjolla ja millaisia ominaisuuksia niillä on esimerkiksi saatavuuden, käytettävyyden, teknisten välineiden, varastoinnin, lannan jatkokäsittelyn, eläinterveyden ja kustannusten osalta. Viljelijäpuheenvuorossa kuullaan käytännön kokemuksia kuivikevaihtoehdoista. Webinaarin aikana osallistujat tekevät oman tilansa näkökulmasta kehittämistehtävän. Ohjelma: 12:00-12:40 Turvetta korvaavat kuivikevaihtoehdot, […]

Terveyttä ja vastustuskykyä villivihanneksista -etäluento

Zoom-verkkoyhteys.

Terveyttä ja vastustuskykyä villivihanneksista -etäluento 28.3.2023 klo 17:30-19:30 Luennoitsijana kasvitieteilijä, professori ja tietokirjailija Sinikka Piippo, joka on kirjoittanut lukuisia kirjoja kasvien rohto- ja lääkevaikutuksista sekä terveellisestä ravinnosta. Luennolla Piippo kertoo kotimaisten luonnonkasvien käyttömahdollisuuksista ja terveysvaikutuksista. Osallistumismaksu 38 euroa. Luento pidetään Zoom-etäyhteyden kautta. Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille sähköpostitse. Tilaisuuden järjestää Luonnontuotteiden hankintaketjut kuntoon -hanke. Lisätiedot ja ilmoittautumiset: […]

38euroa

Luonnontuoteteemainen opintomatka Ähtäriin ja Soiniin

Luonnontuoteteemainen opintomatka Ähtäriin ja Soiniin 31.3.2023   7:00 Lähtö Harjukadun tilausajopysäkiltä Jyväskylästä 7:30 Hirvaskankaan ABC 8:00 Saarijärvi Körkön kahvila, Ähtäri Omakustanteinen kahvitauko Lehto Peat, Ähtäri Vuoden luontoyritykseksi 2020 valittu Lehto Peat on hoitoturvealan pioneeri, jonka valikoimiin kuuluvat turvehoidot, hoitoturvetuotteet ja uusien turvehoitajien koulutus. Yrittäjä Heikki Ruha esittelee yritystä ja turpeen hoitavia vaikutuksia. Ostosmahdollisuus Nature Paavola, […]

50euroa

Lähiruokatreffit

Tervetuloa mukaan Keski-Suomen Keittiömestareiden ja ruoka-alan yrittäjien yhteisille Lähiruokatreffeille maanantaina 3.4. klo 18!

Osaava Farmari: Lannan tehokas hyödyntäminen -webinaari

Karjanlanta on arvokas kasvinviljelyn tuotantopanos, mutta saatko lannassa annetut ravinteet tehokkaasti kasvien käyttöön. Koulutuksessa paneudutaan lannan käytön tehostamiskeinoihin, orgaanisten lannoitteiden täydentämiseen, lannan arvoon tuotantopanoksena ja kauppatavarana. Webinaarin aikana osallistujat tekevät oman tilansa näkökulmasta kehittämistehtävän. Ohjelma: 12:00-12:30 Orgaanisten lannoitteiden täydentäminen viljan ja nurmen tuotannossa, Asko Seppänen, Berner Oy 12:30-13:10 Tilatason kokemuksia tehostamistoimista, asiantuntija Janne Heikkinen sekä […]

Osaava Farmari: Hankintarenkaan perustaminen -webinaari

Koulutuksessa kerrotaan tuotantopanosten hankintojen ajoituksen tärkeydestä, maatalouden tuotantovälineiden ostohintaindeksistä, hankintayhteistyön vahvuuksista, heikkouksista, sopimuksista ja vastuista. Kuullaan käytännön esimerkki sähköisen yhteishankintarengas sovelluksen käytöstä. Ohjelma: - Yhteistyö maataloudessa - hankinnat, lehtori Jarmo Kastikainen, OAMK - Hankintarengas sovelluksen esittely - Sähköisen hankintarengas sovelluksen käytön esimerkkejä, Pekka Muittari, Koskenkylän PVY ja Hanna Kaihlajärvi, JAMK - Kahoot-verkostoitumiskysely ja keskustelua Webinaari […]

Asiakasmäärien ennakointi- ja ennustemallit -webinaari

Wasteless food services in Finland -hankkeessa järjestetään sarja kaikille avoimia, ruokapalveluille suunnattuja webinaareja liittyen elintarvikejätteen ja ruokahävikin seurantaan ja hallintaan. Webinaarin sisältö tarkentuu myöhemmin Voit tutustua hankkeeseen ja tilata uutiskirjeen hankkeen sivuilta.

Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari

  Tervetuloa osallistumaan Wasteless Food Services in Finland -hankkeen järjestämään kaikille avoimeen ja maksuttomaan webinaariin! Asiakasmäärien ennakointi ja ruokahävikin vähentäminen -webinaari pidetään Teamsissa keskiviikkona 18.4.23 klo 14-15 Ohjelma: Asiakasmäärien ennakoinnin haasteet ruokapalveluissa (Laura Salo, Jyväskylän ammattikorkeakoulu) Koneoppimiseen perustuva ennustemalli ruokapalveluiden hävikinhallintaan (Juha Vänskä, Vaasan yliopisto) Kaikille ilmoittautuneille lähetään Teams-linkki osallistumiseen lähempänä tapahtumaa. Lämpimästi tervetuloa mukaan! […]

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös