REKO on lähiruoan myynti- ja jakelumalli ja lyhenne tulee sanoista Rejäl konsumtion – Reilua kuluttamista. REKO -piirit, joita myös -renkaiksi kutsutaan, ovat kuluttajalle mahdollisuus ostaa lähellä tuotettuja ja valmistettuja elintarvikkeita suoraan alkutuottajalta tai -valmistajalta. Tuottaja esittelee valikoimaansa suljetussa Facebook -ryhmässä, jonka kautta kuluttaja tilaa haluamansa tuotteet. Vaihdanta tapahtuu piirin ennakkoon sopimana ajankohtana sovitussa paikassa.
![REKO -tuotepaketti REKO-tuotteita: juureksia, lihaa, leivonnaisia ja säilykkeitä](https://www.aitomaaseutu.fi/media/received_241090477014281-scaled.jpeg)
REKO -toiminnan keskeisimmät periaatteet ovat:
- Ei jälleenmyyntiä
- Mahdollisimman läheltä
- Eettistä tuotantoa – mielellään luomua
- Avointa ja läpinäkyvää – tuotannosta on velvollisuus kertoa
Lue lisää REKO -toiminnasta.
Keski-Suomessa toimivat seuraavat REKO-piirit:
REKO Pihtipudas -Viitasaari -Kinnula
Muita ruokapiirejä:
Jyväskylän opiskelijoiden luomupiiri
Lähiruoka Kannonkoski-Saarijärvi-Karstula-Kyyjärvi-Kivijärvi
Valtakunnallisia REKO-piirejä: