Leivonnaiset

Leivonnaiset, nuo makeat tai suolaiset taikinasta paistetut herkut, voidaan tarjota kahvileipinä, jälkiruokina tai aterian osina. Yleisimmin jauhoina käytetään vehnäjauhoa ja nesteenä vettä tai maitoa, mutta myös muita vaihtoehtoja löytyy resepteistä. Useimmiten leivonnaiset kohotetaan kuohkeiksi joko hiivan, leivinjauheen tai soodan avulla.

Kuva: Aito maaseutu -kuvagalleria

Pulla, piirakka, torttu, kakku, pikkuleipä, leipä, sämpylä, rieska… Ohjeita leivonnaisiin. Muistathan suosia lähialueen raaka-aineita, tukien niiden tuottajia. Kerrothan meille oman suosikkireseptisi, jotta voimme jakaa sen kaikkien iloksi!

Peruna sopii hienosti myös makean leivontaan – kokeilepa vaikka Vapuksi Perunaserpentiinejä, joita suomalaisiksi churroiksi voitaneen kutsua.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös