Miltä näyttää Keski-Suomen ruoka-alan tulevaisuus? -tilaisuus 18.12.2023
Joulukuussa 2023 järjestetyssä tilaisuudessa esiteltiin aiemmin vuonna toteutettujen yrityshaastattelujen tulokset ja kuultiin puheenvuoroja alalla ajankohtaisista teemoista. Katso alta tapahtuman puheenvuorojen esitysmateriaalit. Yrityshaastattelujen pohjalta julkaistiin myös raportti Keski-Suomen elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten nykytila ja tulevaisuus.
- Keski-Suomen elintarvike- ja ruokamatkailuyritysten nykytila ja tulevaisuus / Leena Pölkki ja Suvi-Tuulia Leinonen, KEVE-hanke/Jamk
- Ilmastoviisaasta elintarvikeviennistä lisäpotkua kasvuun / Jukka-Pekka Inkinen, KIKE-hanke
- Kuka sen kissan hännän nostaa, jollei kissa itse – Nimisuojalla laatu ja alkuperä näkyväksi / Marjo Särkkä, Helsingin yliopisto
Miten toimimme, että ruoka riittää? -ajatuspaja 1.12.2022
Joulukuussa 2022 järjestetyssä ajatuspajassa etsittiin yhdessä konkreettisia keinoja varmistaa keskisuomalainen ruoka ja alan yritystoiminnan menestyminen.
Katso tallenne tilaisuuden puheenvuoroista:
Tutustu puhujien esitysmateriaaleihin
- Ruokajärjestelmän historia ja tulevaisuus / Tuomas Kuhmonen, Tutkimusjohtaja, Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun yliopisto
- Kotimaista kasviproteiinia lautaselle – Hampustako vastauksia tulevaisuuden haasteisiin / Mikko Ilmoniemi, yrittäjä, Jyväs-Hamppu
- Esimerkki elintarviketeollisuuden kysynnänjouston mahdollisuuksista / Mika Keski-Luopa, TKI-asiantuntija, LAB-ammattikorkeakoulu