Luomuks-hanke
- Events
- Organizers
- Luomuks-hanke
Kiinnostaako luomulampaanlihantuotanto?
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiKiinnostaako luomulampaanlihantuotanto? Pienryhmäkoulutus Keski-Suomessa Pienryhmässä perehdytään luomulampaan ruokintaan ja ruokinnan suunnitteluun, luomurehuntuotantoon, tilojen väliseen yhteistyöhön sekä luomutuotannon olosuhdevaatimuksiin. Osallistujien toiveet huomioidaan koulutuspäivien toteutuksessa. Koulutus on 20 x 45 min ja se toteutetaan 4-5 koulutuspäivän aikana. Ensimmäinen päivä on maaliskuussa 8.3.2017 kello 10:00-14:30 Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Loput ajankohdat sovitaan ryhmässä. Pienryhmän osallistujille koulutus maksaa 100 €/osallistuja. Lisätietoja […]
Lähde mukaan kehittämään tilasi luomunaudanlihantuotantoa
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiLähde mukaan kehittämään tilasi luomunaudanlihantuotantoa Pienryhmäkoulutus Keski-Suomessa Pienryhmässä perehdytään luomunaudan ruokintaan ja ruokinnan suunnitteluun juuri ilmestyneiden uusien ruokintasuositusten mukaan. Lisäksi paneudutaan luomurehuntuotantoon, tilojen väliseen yhteistyöhön sekä luomutuotannon olosuhdevaatimuksiin. Osallistujien toiveet huomioidaan koulutuspäivien toteutuksessa. Koulutus on 20 x 45 min ja se toteutetaan 4-5 koulutuspäivän aikana. Ensimmäinen päivä on maaliskuussa 9.3.2017 kello 10:00-14:30 Biotalousinstituutissa Saarijärvellä. Pienryhmän […]
LuomuKS opintomatka Pohjanmaalle 10-11.4.2017
Keskisuomalainen maaseudun yritys ja toimija, joka olet kiinnostunut luomuviljelystä ja haluat tietää alan ajankohtaisista asioista. Lähdetään yhdessä tutustumaan mitä ja miten luomua tehdään Pohjanmaalla. Matkaohjelma ja aikataulu Alustava lähtöaika Jyväskylästä maanantaina 10.4 klo 6:00 ja paluu Jyväskylään tiistaina 11.4 klo 20:00, muut lähtöpaikat tarkennetaan osallistujien mukaan. Muutokset matkaohjelmaan ovat mahdollisia. Varmistettu ohjelma lähetetään osallistujille […]
Luomulihan suoramyyntikoulutus
Karisalmen kotiliha Karisalmentie 59, Jämsä, SuomiLuomulihan suoramyyntikoulutus Lähde perehtymään lihan teurastukseen, leikkaamiseen ja suoramyyntiin. Koulutuspäivä tapahtuu tilavierailuina torstaina 4.5.2017 kello 10:00 Karisalmen kotiliha, tilateurastamo ja leikkuupalvelu, suoramyynti, Terhi ja Tero Karisalmi, Karisalmentie 59, 42100 Jämsä kello 12:00 Vanha-Savelan luomutila, Rose´s Highland, highland-karja ja lihan suoramyynti, Annukka ja Kimmo Ruusu, Ruusuntie 20, 42100 JÄMSÄ Koulutuspäivän hinta on 20 €/henkilö. Mukaan mahtuu […]
Luomutuotteiden ostajapäivä
Lisää menekkiä luomutuotteille! Luomutuotteita käyttävät ja markkinoivat yritykset kertovat omasta näkökulmastaan millaisille luomutuotteille on tarvetta, kuinka paljon tuotteita tarvitaan ja millaisia laatu- ja pakkausvaatimuksia heillä tuotteille on. Tilaisuudessa mukana Jyväskylän koulutuskuntayhtymä/ao Pakkasmarja Oy Ravintola Harmooni Ekokauppa Ekolo Luomutuotteiden ostajapäivän keskustelujen ja ideoinnin jälkeen työ jatkuu syksyllä tuottajien koulutuksilla. Näissä paneudutaan tapahtumassa esille nousseisiin kauppakunnostus-, jatkojalostus- […]
Peltomaan laatu ja sen hoito –koulutuspäivä
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiKoulutuksen sisältö ja hyödyt: Peltomaan eliöstö, ravinnetalous ja rakenne maan laadun osatekijöinä Viljelymaan mikrobiologian perusteita -peltomaan erilaiset mikrobit -mikrobien hyödylliset toiminnot maassa -viljelykasvien kasvua edistävät mikrobit ml. sienijuuri -taloudellista hyötyä peltomaan mikrobiston hoidosta Tutustuminen Peltomaan laatutestiin Mitä viljelijä voi tehdä pellon kunnon parantamiseksi? Päivän aikana tehdään kenttäkäynti läheiselle pellolle (HUOM! säänmukainen varustus!) Kurssi […]
Valtakunnalliset Luomupäivät Kuopiossa 9.-10.11.2017
Kylpylähotelli Rauhalahti Katiskaniementie 8, KuopioLUOMUKS-hanke järjestää kuljetuksen Kuopioon Luomupäiville. Ilmoittautuminen tulee hankkeen kautta myöhemmin. Luomupäivät koostuvat monipuolisista puheenvuoroista, keskustelusta ja retkistä. Tänä vuonna on rinnakkaisohjelmissa ravinteiden kierto, ammattikeittiöt ja eläintuotanto. Luomupäivillä kokoontuvat tuottajat ja muut yrittäjät, neuvojat, tutkijat, etujärjestöt, alan kehittämisen parissa työskentelevät ja vaikuttajat. Luomupäivät tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden tiedon ja kokemusten jakamiseen sekä verkostoitumiseen yli toimiala- ja […]
Luomusiipikarjatuotannon pienryhmäkoulutus
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiPienryhmässä perehdytään luomusiipikarjatuotannon (kana, hanhi, ankka) vaatimuksiin, luomusiipikarjan ruokintaan, tuotteiden jatkojalostukseen sekä luomusiipikarjatuotannon kannattavuuteen. Koulutusta on mahdollista saada sekä luomukananmunan tuotantoon että lihasiipikarjatuotantoon liittyen. Osallistujien toiveet huomioidaan koulutuspäivien toteutuksessa. Ensimmäisenä päivänä luennoi siipikarjaan perehtynyt luomuneuvoja Ulla Holma. Pienryhmäkoulutus on 15 x 1h ja se toteutetaan 4-5 koulutuspäivän aikana. Ensimmäinen päivä on marraskuussa 15.11.2017 kello 15.30-19.30 […]
PERUTTU! LuomuKS-hankkeen infotilaisuus -Saarijärvi
Biotalousinstituutti/ Teams-etäyhteys Tuumalantie 17, Tarvaala (Saarijärvi), Keski-Suomi, SuomiHUOM! Tilaisuus peruttu vähäisen osallistujamäärän vuoksi! LuomuKS-hankkeen infotilaisuudessa kuullaan terveiset Luomutuotteiden ostajapäivästä ja Luomupäiviltä. Lisäksi tarjolla infoa tulevista koulutuksista ja opintomatkoista. Ilmoittautumiset kahvitarjoilun vuoksi viimeistään sunnuntaina 19.11.2017: marianne.niinikoski(at)jamk.fi tai 040 183 7085 Luomutapahtumia järjestää ja koordinoi Keski‐Suomessa Jyväskylän ammattikorkeakoulun, ProAgria Keski‐Suomen ja Luken yhteinen Luomuliiketoiminnan kehittäminen Keski‐Suomessa ‐koulutushanke (LuomuKS). Hanke saa rahoitusta […]
Opintomatka Räpin koetilalle
Räpin koetila Huhdintie 32 B, Köyliö, SuomiMatkalla näemme, miten osittainen siirtyminen luomuun on onnistunut, mitä kuuluu luomuvihannes ja ‐ lammasalalle sekä nähdään erilaisia lisäpalveluja liitettynä luomutilan toimintaan. Klo 7.00 Lähtö Jyväskylästä (tauko matkalla) Klo 10.30 Räpin koetila, Köyliö Miten osittain luomuun? Apetit Ruoka Oy on muuttanut Räpin koetilansa osittain luomuun lisätäkseen luomuvihannesten kasvatusta. Klo 12.30 Lounas Amica Myllynkivi Klo 14.45 Tolvilan […]