KESKI-SUOMEN RUOKAKETJUN KOORDINAATIO -YHTEISTYÖHANKKEEN (KEKO) PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ LEENA PÖLKIN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 15-18 kpl ohuita, pieniä joulupipareita
- 3 kpl munanvalkuaisia
- 0,5 dl sokeria
- 1 tl piparkakkumausteita
- 1,5 dl tomusokeria
- 200–300 g maitosuklaata, tummaa suklaata tai valkosuklaata
- 1 tl rypsiöljyä
Ohje:
Vatkaa munanvalkuaiset kestäväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen joukkoon koko ajan voimakkaasti vatkaten. Pursota marenki piparien päälle keoksi. Paista 150–175 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Sulata paloiteltu suklaa öljyn kanssa mikroaaltouunissa puolen minuutin jaksoissa välillä sekoitellen, kunnes suklaa on sulanut. Dippaa suukot varovasti käännellen suklaassa tai sivele pinta pullasudilla. Voit myös valuttaa suklaan pinnalle lusikalla.