RUUSULAN MARJA- JA VIINITILA, MAARIT KIISKISEN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 2 dl puolukoita
- 8 dl vettä
- ½ dl sokeria
- Ripaus suolaa
- 2 dl ruispuurojauhoja
- ( noin 1 rkl perunajauhoja)
- ¾ rkl fariinisokeria
Ohje:
1. Huuhdo ja survo marjat. Kiehauta survos sokerilla ja suolalla maustetussa vedessä.
2. Ripottele ruisjauhot samanaikaisesti sekoittaen puolukkaseoksen joukkoon.
3. Hauduta puuroa miedolla lämmöllä noin 1 tunnin ajan välillä sekoittaen.
4. Jos kypsä puuro on löysää suurusta sitä vielä vesitilkkaan sekoitetuilla perunajauhoilla ja kuumenna, mutta älä keitä.
5. Jäähdytä tarjoiluastiassa ja ripottele pinnalle fariinisokeria.
Tarjoa ruis-puolukkapuuron kanssa kylmää maitoa.