Haukimureke

MAAKUNTAJOHTAJA ANITA MIKKOSEN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • ½ kg haukea ruodottomana fileenä
  • 1½ tl merisuolaa
  • ¼ tl valkopippuria
  • 2 keltuaista
  • 2 valkuaista
  • 2 dl kuohukermaa

Ohje:

1. Kaikkien aineiden on oltava kylmiä.
2. Leikkaa haukifileet pieniksi paloiksi ja laita monitoimikoneeseen. Hienonna kala.
3. Sekoita joukkoon suola ja anna seoksen olla kylmässä vähintään 15–30 minuuttia.
4. Lisää valkopippuri ja keltuaiset. Käynnistä monitoimikone. Lisää koneen käydessä valkuaiset ja kerma. Irrota välillä murekeseosta lastalla kulhon reunoista ja sekoita uudelleen. Kun seos on tasaista voit pysäyttää koneen.
5. Paista vuoassa uunissa 200 °C lämmössä noin 45 minuuttia.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös