PEKKA KETTUSEN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 300 g savumuikkuja
- ½ punasipuli
- 2 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 50 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1 tl raastettua piparjuurta
- Ripaus rouhittua mustapippuria
- 4 palaa ruisvuokaleipää tai vastaavaa
- 100 g raastettua etikkapunajuurta
Ohje:
1. Putsaa savumuikut ruodoista puhtaiksi ja hienonna kala karkeaksi massaksi.
2. Hienonna punasipuli ja kuullota se nopeasti tilkassa öljyä.
3. Sekoita piparjuuri ja pippuri tuorejuustoon. Sekoita lopuksi maustettuun tuorejuustoon savumuikut ja sipulit.
5. Paahda ruisleipäviipaleet ja laita niiden päälle savumuikku -tartaria. Koristele annokset raastetulla etikkapunajuurella.