KEITTIÖPÄÄLLIKKÖ PEKKA HILLUN RUOKAOHJE
Blinit:
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 dl tattarijauhoja
- 50 g hiivaa
- ½ pulloa olutta
- ½ dl smetanaa
- 2 dl maitoa
- 1 tl suolaa
- 1 tl sokeria
- 3 keltuaista
- 3 valkuaista
- Voita paistamiseen
Siikatartar:
- 200 g graavisuolattua siikaa
- ½ punasipuli
- 1 rkl tuoretta ruohosipulia hienonnettuna
- 1 rkl tuoretta tilliä hienonnettuna
- ¾ dl smetanaa
- Ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi:
- 100 g pakastettua siianmätiä
Ohje:
1. Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää suola sekä sokeri.
2. Sekoita hiiva-maitoseokseen jauhot, olut, smetana ja keltuaiset.
3. Peitä kulho ja anna taikinan levätä yön yli huoneenlämmössä.
4. Vatkaa seuraavana päivänä valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja nostele vaahto varoen taikinan joukkoon.
5. Paista taikinasta voissa blinejä.
Tartar:
1. Hienonna siika ja punasipuli
2. Sekoita ainekset keskenään