Hunajainen kalkkunapata

HUNAJA-HANKKEEN PROJEKTIPÄÄLLIKKÖ, MEHILÄISTARHAAJA MARJA KOMPAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 800 g kalkkunan rintafileetä
  • 75 g aurajuustoa
  • 250 g porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 rkl hunajaa
  • Ripaus rouhittua mustapippuria
  • ½ dl tuoretta sitruunamelissaa hienonnettuna

Ohje:

1. Laita kahteen osaan leikatut kalkkunan rintafileet voideltuun uunivuokaan.
2. Kuori ja suikaloi porkkanat sekä sipuli. Pane kasvissuikaleet ja murennettu aurajuusto kalkkunan rintafileiden päälle.
3. Sekoita ruokakerman joukkoon hunaja ja ripaus rouhittua mustapippuria. Kaada seos lopuksi uunivuokaan.
4. Paista hunajaista kalkkunapataa uunissa 200 °C lämmössä noin tunnin ajan.
Ripottele hunajaisen kalkkunapadan pinnalle tarjolle laitettaessa hienonnettua sitruunamelissaa ja tarjoa lisäkkeenä keitettyä riisiä tai perunaa sekä kasviksia.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös