KEITTIÖMESTARI LEENA PÖLKIN RUOKAOHJE
Ainekset:
- 300 g kuorittua naurista lohkoina
- 200 g kuorittuja perunoita lohkoina
- 40 g voita
- 1 l vettä tai mietoa, yrtitöntä kasvislientä
- 2 dl kermaa
- 0,5 dl hienoa sokeria
- suolaa
- 8 kpl kokonaisia mustapippureita
- 5 kpl kokonaisia valkopippureita
- 2 kpl kokonaisia maustepippureita
- 1 kpl laakerinlehti
Ohje:
1. Kuullota juureslohkot voissa, lisää vesi tai liemi ja mausteet harsopussissa.
2. Keitä kannen alla hieman ylikypsiksi.
3. Poista maustepussi ja soseuta juurekset liemineen sileäksi.
4. Mausta sokerilla ja suolalla, paranna kermalla ja kiehauta. Tarkista maku.