TAITAVA KESKI-SUOMI PROJEKTINJOHTAJA TERTTU KIVIRANNAN RUOKAOHJE
Ainekset:
- ½ l maitoa
- 50 g hiivaa
- 1½ tl suolaa
- 3 rkl siirappia
- 5 dl kaurahiutaleita
- 7 dl hiivaleipäjauhoja
- 50 g voita
Ohje:
1. Liuota kädenlämpöiseen maitoon hiiva.
2. Lisää hiutaleet seokseen vatkaten, kunnes saat vellimäisen seoksen. Anna seoksen kohota lämpimässä paikassa liinalla peitettynä noin 15 minuuttia, kunnes se kuplii.
3. Lisää mausteet ja alusta jauhot taikinaan. Lisää pehmeä voi alustamisen loppuvaiheessa.
4. Leivo taikina sämpylöiksi (n.20 kpl) ja kohota sämpylät hyvin.
5. Ripottele sämpylöiden pinnalle juustoraastetta ja paista niitä uunin keskitasossa 225 °C lämmössä 10–15 minuuttia.