Härkäwrap

HAKKARILAN TILAN, MAIJA AAKKULAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 250 g vähärasvaista nautajauhelihaa
  • 50 g kuorittua lanttua
  • 50 g kuorittua porkkanaa
  • 70 g tomaattipyreetä
  • 200 g tomaattimurskaa
  • 1½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria
  • ½ tl chili-jauhetta
  • 100 g majoneesia
  • 5 kpl valkosipulinkynsiä
  • 50 g jäävuorisalaattia
  • 40 g kuorittua punasipulia
  • 2 ohutta, pyöreää ja hyvin rullautuvaa rieskaa esimerkiksi perunarieskaa

Ohje:

1. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon ohuiksi suikaleiksi leikattu lanttu ja porkkana. Pyöräytä kasviksia pannulla, mutta jätä ne puoli raaoiksi.
2. Lisää tomaattipyree liha-kasvisseokseen ja kiehauta nopeasti.
3. Lisää mausteet ja tomaattimurska. Anna seoksen kiehahtaa sakeaksi. Jäähdytä seos.
4. Sekoita jäähtyneen lihamassan joukkoon murskatut valkosipulinkynnet, puolirenkaaksi leikattu punasipuli, pilkottu jäävuorisalaatti ja majoneesi.
5. Levitä täytettä rieskoille ja kääri rieskat rullalle. Leikkaa rieskat kahtia ja kiedo puolikkaat esimerkiksi alumiinifolioon.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös