Linnanpaisti

HAKKARILAN TILAN, MAIJA AAKKULAN RUOKAOHJE

Ainekset:

  • 1½ kg naudan ulko- tai sisäpaistia
  • 2 rkl voita
  • 1 sipuli
  • 5 maustepippuria
  • 5 valkopippuria
  • ½ laakerinlehteä
  • 1 rkl etikkaa
  • 2 rkl konjakkia
  • 4 anjovisfileetä
  • ½ rkl siirappia
  • Vettä

Kastike:

  • 4 dl paistolientä
  • 2½ rkl vehnäjauhoja
  • 1 dl kuohukermaa
  • Ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria

Ohje:

1. Kuivaa liha paperipyyhkeellä ja raaputa tarvittaessa veitsellä puhtaaksi. Epämääräisen muotoinen lihapala voidaan sitoa, jotta se kypsyy tasaisesti.
2. Sulata voi padassa ja ruskista liha siinä joka puolelta puuhaarukoilla käännellen. Mausta ruskistunut pinta suolalla.
3. Kuori ja viipaloi sipuli. Lisää sipuli ja muut ainekset pataan ja anna paistin kypsyä hiljalleen kannen alla.
4. Valele paistia kypsennyksen aikana ja tarkkaile nesteen määrää. Nestettä tulee olla padassa noin ½ paistin korkeudesta. Voit myös käännellä paistia kypsennyksen aikana ellei lihalämpömittari ole tiellä.
5. Kypsennä paistia 1½ – 2 tuntia. Jos käytät lihalämpömittaria, kypsän paistin sisälämpötila on 75–77 astetta. Jäähdytä kypsä paisti ja viipaloi se poikkisyin juuri ennen tarjoilua.

Kastike:

1. Siivilöi paistoliemi ja lisää siihen tarvittaessa vettä.
2. Lisää pieneen vesitilkkaan sekoitetut jauhot kuuman paistoliemen sekaan. Sekoita ja kiehuta hiljalleen noin 5 minuuttia.
3. Lisää kerma sekä ripaus suolaa ja pippuria. Kiehauta.

Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Logo
Takaisin ylös